• Business

    Μετρό ΑΕΒΕ: Έκτακτο επίδομα και πριμ 3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους από τον Παντελιάδη

    • Άννα Διανά
    Αριστοτέλης Παντελιάδης

    Αριστοτέλης Παντελιάδης


    Σε παροχές με τη μορφή έκτακτης επιδότησης και την υιοθέτηση μπόνους απόδοσης στους εργαζόμενους συνολικού κόστους 3 εκατ. ευρώ προχωρά ο όμιλος Μετρό ΑΕΒΕ.

    Η αλυσίδα λιανεμπορίου τροφίμων υπό τον Αριστοτέλη Παντελιάδη προχώρησε σε συμφωνία με το σωματείο εργαζομένων του ομίλου για σειρά μέτρων που θα ενισχύσουν τα εισοδήματά τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

    Ως έκτακτη ενίσχυση οι εργαζόμενοι με μηνιαίο μισθό έως 1.300 ευρώ θα πάρουν 100 ευρώ ο καθένας. Το μέτρο αφορά σχεδόν το σύνολο  του προσωπικού που εργάζεται στα καταστήματα και έχει συνολικό κόστος 1 εκατ. ευρώ.

    Στον όμιλο Μετρό – στα καταστήματα My Market και στα Metro Cash & Carry-  απασχολούνται σχεδόν 11.500 εργαζόμενοι.

    Παράλληλα εισάγει ένα νέο μέτρο από τις αρχές του χρόνου και αφορά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζόμενων με την υιοθέτηση bonus στοχοθεσίας.

    Ειδικότερα από τις αρχές του νέου έτους ξεκινά πρόγραμμα πρόσθετων αμοιβών ύφους 2 εκατ. ευρώ συνδεομένων με τους εμπορικούς στόχους.

    Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας στο mononews.gr το πρόγραμμα αυτό που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η στοχοθεσία θα γίνεται ανάλογα με το τμήμα που εργάζεται ο καθένας και αποτελεί ένα μέτρο ενίσχυσης των εισοδημάτων αλλά και αύξησης της παραγωγικότητας.

    Από την 1η Ιανουαρίου 2023 οι εργαζόμενοι του ομίλου θα έχουν έκπτωση για τις αγορές τους στα My Market 6% και στα Metro Cash& Carry 2%. Η έκπτωση αφορά το σύνολο της απόδειξης αγορών, δηλαδή θα συμπεριλαμβάνονται και τα προϊόντα σε προσφορά.

    Νωρίτερα το Δώρο των Χριστουγέννων

    Στο πλαίσιο έγκαιρου προγραμματισμού των χριστουγεννιάτικων αγορών αποφασίστηκε η χορήγηση τού Δώρου Χριστουγέννων να δοθεί φέτος νωρίτερα και ειδικότερα στις 14 Δεκεμβρίου.

    Επιπλέον για το 2023, έχει συμφωνηθεί η δωρεάν παροχή στο σύνολο των εργαζομένων για «Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Περιεχομένου Κατοικιών σε κίνδυνο», ετήσιας διάρκειας, με κάλυψη έως €3.000, με στόχο την προστασία της περιουσίας τους σε περίπτωση κλοπής ή φυσικών καταστροφών. Αυτό έρχεται να προστεθεί στην δωρεάν ένταξη των εργαζόμενών σε Ομαδικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (που ισχύει τα τελευταία χρόνια), με τη δυνατότητα να εντάξουν και μέλη της οικογένειάς τους.

    Το σωματείο εργαζομένων  γνωστοποιώντας τη συμφωνία με τη διοίκηση του ομίλου σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία από τα καταστήματα μέχρι τα γραφεία, όχι μόνο κατά την περίοδο της πανδημίας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά και σήμερα με ανοικτό το μέτωπο της ακρίβειας, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το καταναλωτικό κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες, γεγονός που αποτυπώθηκε και στη θετική πορεία της επιχείρησης. Το σωματείο μας, πάντοτε πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει ότι, αυτή την θετική πορεία, πρέπει να την πιστώνονται πρώτα και πάνω από όλους οι εργαζόμενοι ειδικά όσοι είναι στην πρώτη γραμμή και ότι αυτό πρέπει να αποδεικνύεται και στην πράξη από τη Διοίκηση της εταιρείας»

    Πέρα λοιπόν από τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας και για τα οποία το Σωματείο, ενημερώνεται και προσπαθεί να παρεμβαίνει και να συμβάλλει στη λύση τους, διεκδικεί και τη συνεχή βελτίωση στις απολαβές και στις επιμέρους παροχές προς τους εργαζόμενους, ώστε να αναγνωρίζεται και υλικά το μερίδιο που μας αναλογεί στη θετική πορεία της εταιρείας. Οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν καρπούς στο παρελθόν, αποδίδουν καρπούς και σήμερα».

    Διαβάστε επίσης

    Starbucks: Ρεκόρ συσσωρευμένων ζημιών και απλήρωτα δάνεια για την εταιρεία της οικογένειας Μαρινόπουλου

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στο ενημερωτικό δελτίο της Attica Bank για την εισαγωγή νέων μετοχών

    Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας: Στα 30,53 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ