• Business

    Merck: Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Harpoon Therapeutics

    • Bloomberg
    Rob Davis, CEO Merck

    Rob Davis, CEO Merck


    Η Merck & Co. βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την απόκτηση της εταιρείας αντικαρκινικών φαρμάκων Harpoon Therapeutics Inc. έναντι περίπου 700 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Στόχος της εταιρείας είναι να εδραιώσει την ηγετική της θέση στον κερδοφόρο χώρο της ογκολογίας.

    Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός των ημερών αν ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, αναφέρουν οι πληροφορίες. Η Merck συζητά να πληρώσει περίπου 23 δολάρια ανά μετοχή για την Harpoon που εδρεύει στο Νότιο Σαν Φρανσίσκο.

    Η φαρμακοβιομηχανία αναζητά νέες πηγές ανάπτυξης καθώς το κορυφαίο σε πωλήσεις φάρμακό της για την ανοσοθεραπεία αντιμετώπισης του καρκίνου, Keytruda, είναι πιθανό να δει την τιμή του να μειώνεται στο τέλος αυτής της δεκαετίας. Το Keytruda απέφερε 20,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, καθιστώντας το ένα από τα φάρμακα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

    Η Harpoon, της οποίας η μετοχή κέρδισε 41% το 2023, έκλεισε στα 10,55 δολάρια ανά μετοχή στη συνεδρίαση της Νέας Υόρκης την Παρασκευή.

    Αναπτύσσει φάρμακα που αξιοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για την καταπολέμηση του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου ενός τύπου καρκίνου του πνεύμονα και του πολλαπλού μυελώματος.

    Η τεχνολογία του περιλαμβάνει εμπλοκές Τ-κυττάρων, φάρμακα που στοχεύουν στη χρήση του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενούς για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

    Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο δοκιμής φαρμάκου για ασθενείς με ορισμένους προχωρημένους καρκίνους και μελετάται σε συνδυασμό με μια υπάρχουσα ανοσοθεραπεία για μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

    Η Merck χτίζει ενεργά το νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, με εξωτερικά φάρμακα. Τον Οκτώβριο, συμφώνησε να αγοράσει τα δικαιώματα πώλησης των τριών πειραματικών αντικαρκινικών φαρμάκων της Daiichi Sankyo Co. σε μια συμφωνία ύψους 4 δισ. δολαρίων προκαταβολικά και έως και 2 δισ. δολαρίων σε πιθανές μελλοντικές πληρωμές.

    Τον Απρίλιο, η Merck ανακοίνωσε μια συμφωνία 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Prometheus, μια εταιρεία παραγωγής αυτοάνοσων φαρμάκων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Merck: Mega deal $5,5 δισ. για την ανάπτυξη τριών πολλά υποσχόμενων φαρμάκων για τον καρκίνο

    Merck: Εξαγοράζει έναντι 10,8 δισ. δολαρίων την εταιρεία βιοτεχνολογίας Prometheus Biosciences

    Οι καναπέδες, οι απουσίες και το ευχαριστώ στην Μανωλίδου κατά την παραλαβή του Άδωνι



    ΣΧΟΛΙΑ