• Business

    Merck: Εξαγοράζει έναντι 10,8 δισ. δολαρίων την εταιρεία βιοτεχνολογίας Prometheus Biosciences

    • NewsRoom
    Rob Davis, CEO Merck

    Rob Davis, CEO Merck


    Η Merck ανακοίνωσε πως συμφώνησε να αγοράσει, μέσω θυγατρικής της, την εταιρεία βιοτεχνολογίας Prometheus Biosciences, έναντι 200,00 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, σε ένα deal συνολικής αξίας περίπου 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    «Στη Merck, δεσμευόμαστε να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας να σώσουμε και να βελτιώσουμε ζωές και να συνεχίσουμε να εντοπίζουμε και να διασφαλίζουμε ευκαιρίες όπου η συναρπαστική επιστήμη και η δημιουργία αξίας ευθυγραμμίζονται», δήλωσε ο Robert M. Davis, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merck. «Η συμφωνία με την Prometheus θα επιταχύνει την αυξανόμενη παρουσία μας στην ανοσολογία όπου παραμένει ουσιαστική ανεκπλήρωτη ανάγκη ασθενών. Αυτή η συναλλαγή προσθέτει ποικιλομορφία στο συνολικό χαρτοφυλάκιό μας και αποτελεί σημαντικό δομικό στοιχείο καθώς ενισχύουμε τον κινητήρα βιώσιμης καινοτομίας που θα οδηγήσει την ανάπτυξή μας για την επόμενη δεκαετία».

    Η Prometheus είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που πρωτοπορεί στην ιατρική προσέγγιση ακριβείας για την ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση νέων θεραπευτικών και συνοδευτικών διαγνωστικών προϊόντων για τη θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από το ανοσοποιητικό. Βρίσκεται πίσω από το PRA023, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα (mAb) που αναπτύσσεται για τη θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από το ανοσοποιητικό, συμπεριλαμβανομένης της ελκώδους κολίτιδας (UC), της νόσου του Crohn (CD) και άλλων αυτοάνοσων καταστάσεων.

    «Η Prometheus ιδρύθηκε για να φέρει επανάσταση στη θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από το ανοσοποιητικό μέσω της εφαρμογής μιας ισχυρής ιατρικής προσέγγισης ακριβείας», δήλωσε ο Mark McKenna, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Prometheus Biosciences. «Αυτή η συμφωνία με τη Merck, ηγέτη στη βιοφαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη, επιτρέπει στην Prometheus να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες για το PRA023, ενώ συνεχίζει να εφαρμόζει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία μας για να τροφοδοτήσει περαιτέρω ανακαλύψεις για την αντιμετώπιση των αναγκών ασθενών με διαταραχές του ανοσοποιητικού».

    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Merck, μέσω θυγατρικής της, θα αποκτήσει το σύνολο των υφιστάμενων μετοχών της Prometheus. Η εξαγορά υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της Prometheus Biosciences.  Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023.

    Η Morgan Stanley & Co. LLC ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος της Merck σε αυτή τη συναλλαγή και οι Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP ως νομικοί σύμβουλοι. Η Centerview Partners LLC και η Goldman Sachs & Co. LLC ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι της Prometheus και της Latham & Watkins LLP ως νομικός σύμβουλος της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    Σουδάν: Τα νέα για την κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων τραυματιών

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι Γκλέιζερ ζητούν από τους υποψήφιους επενδυτές να αυξήσουν τις προσφορές τους



    ΣΧΟΛΙΑ