• Business

    Mega deal στις τηλεπικοινωνίες: Η Swisscom εξαγοράζει την Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ

    • Bloomberg
    Aldo Bisio

    Aldo Bisio, CEO Vodafone Italy Πηγή: https://www.vodafone.com


    Η Swisscom AG συμφώνησε να εξαγοράσει την Vodafone Italia έναντι 8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,7 δισεκατομμύρια δολάρια) και να συγχωνεύσει τον πάροχο με την δική της επιχείρηση Fastweb.

    Η ελβετική εταιρεία κατάφερε να επικρατήσει έναντι των ανταγωνιστικών προσφορών, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Xavier Niel.

    Ο πάροχος τηλεπικοινωνιών θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά. Η Vodafone προτίμησε την προσφορά της Swisscom έναντι μιας προηγούμενης πρότασης από την Iliad του Niel επειδή διαθέτει μεγαλύτερο μερίδιο σε μετρητά, όπως ανέφερε το Bloomberg News. Η Iliad προσέφερε 6,6 δισ. ευρώ σε μετρητά.

    Σε ξεχωριστή δήλωση, η Vodafone ανέφερε ότι θα επιστρέψει 4 δισεκατομμύρια ευρώ στους μετόχους της μέσω επαναγοράς μετοχών.

    Η Vodafone Italia και η Fastweb είναι ο δεύτερος και ο τέταρτος μεγαλύτερος πάροχος της χώρας αντίστοιχα, με συνολικές πωλήσεις περίπου 7 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η Ιταλία αντιπροσωπεύει περίπου το 11% των εσόδων της Vodafone και αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά της μετά τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vodafone, Margherita Della Valle, η οποία ανέλαβε την κορυφαία θέση τον Απρίλιο, βρέθηκε αντιμέτωπη με την πτώση της τιμής της μετοχής και την πίεση να πουλήσει ή να συγχωνεύσει μονάδες με χαμηλή απόδοση. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η ιταλική επιχείρηση, η οποία παλεύει με τον έντονο ανταγωνισμό και τις τιμές καταναλωτή στη χώρα.

    Η Della Valle συμφώνησε επίσης να πουλήσει τη Vodafone Ισπανίας και σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις δραστηριότητες της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο με την CK Hutchison Holdings Ltd.

    Διαβάστε ακόμη:

    Nestle: Πιέσεις από τους επενδυτές για πιο υγιεινά προϊόντα

    Ozempic «μαΐμού» στην αγορά: Η σκοτεινή πλευρά της τρέλας του αδυνατίσματος

    Xiaomi: Ξεκινά στο τέλος Μαρτίου η πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας

    Adidas: Βλέπει ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους – Αυξημένη ζήτηση για τα Samba και Campus

     



    ΣΧΟΛΙΑ