• Business

    Με μεγάλη συμμετοχή φαίνεται να «κλειδώνει» και η τρίτη για φέτος εθελουσία έξοδος εργαζομένων στον ΟΤΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΟΤΕ: Στις 19/7 η ακύρωση και διαγραφή 3,47 εκατ. μετοχών

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    Θα εξαντλήσει, όπως εκτιμάται, το κονδύλι των 150 εκατ. ευρώ, που έχει προϋπολογίσει για εθελουσία έξοδο εργαζομένων φέτος ο ΟΤΕ, καθώς το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι μεγάλο ενόψει και των αλλαγών που έχουν δρομολογηθεί στη δομή του ομίλου με τη δημιουργία τριών νέων θυγατρικών.

    Οι εργαζόμενοι που κατέθεσαν αίτηση (χθες έληξε η προθεσμία της τρίτης εθελουσίας που εξελίχθηκε το 2020) σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περισσότεροι από 800 με τα αρμόδια στελέχη του ΟΤΕ να επισημαίνουν πάντως ότι ορισμένες εξ αυτών μπορεί να είναι άκυρες (ο εργαζόμενος να μην έχει το δικαίωμα της συμμετοχής) καθώς και ότι ο τελικός αριθμός που θα αποχωρήσει θα αποφασιστεί από τη διοίκηση σε συνάρτηση με τον προϋπολογισμό.

    Φέτος έχουν ήδη αποχωρήσει από τον ΟΤΕ 450 εργαζόμενοι τον Μάρτιο και το καλοκαίρι περίπου 280.

    Τα προγράμματα στον ΟΤΕ είναι δύο. Το πρώτο (Α) διαιρείται σε τρία υπο – προγράμματα (Α1, Α2 και Α3) και απευθύνεται στους εργαζομένους που βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση παρέχοντάς τους αναπλήρωση μισθού (70% σε 12μηνη βάση) και τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τη λήψη της σύνταξης.

    Το δεύτερο (Β) αφορά νεότερους υπαλλήλους, ξεκινώντας από την ηλικία των 40 ετών έως 55 με 10 έως 25 χρόνια προϋπηρεσία στον όμιλο. Το οικονομικό κίνητρο στο Β πρόγραμμα είναι από 20 έως 48 μικτούς μισθούς (εξαρτάται από την ηλικία και τα χρόνια προϋπηρεσίας στον ΟΤΕ) και ένας επιπλέον για κάθε παιδί εργαζομένου που θα κάνει χρήση (γεννημένων μετά την 1-1- 1996). Επίσης περιλαμβάνει ειδικό πρόγραμμα ομαδικής ιδιωτικής ασφάλισης μέχρι την 31-12-2023 και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του ομίλου (όπως και το πρόγραμμα Α).

    Όπως εκτιμάται το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο γιατί όσο περνά ο καιρός τα προγράμματα εθελουσίας γίνονται λιγότερο ελκυστικά (του ΟΤΕ θεωρείται ότι είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν) αλλά και γιατί επίκειται η μετακίνηση σημαντικού αριθμού εργαζομένων από την ΟΤΕ ΑΕ και την Cosmote στις νέες θυγατρικές, γεγονός που συνεπάγεται ευρύτερες αλλαγές.

    Βάσει του σχεδιασμού της διοίκησης του ΟΤΕ υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ τις πρώτες μέρες του 2021 θα μετακινηθούν στην Cosmote Technical Services περί τους 3.200 εργαζομένους, στη θυγατρική για την εξυπηρέτηση πελατών – καταστήματα 1.150 (Γερμανός ΑΕ) και στην Cosmote e value (υπηρεσίες call center) περίπου 750.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Πώς οι αποδόσεις της μετοχής του ΟΤΕ ξεπερνούν τα κέρδη που έχουν δώσει οι… χρυσές λίρες και ο χρυσός

    Γιατί ο ΟΤΕ πουλά την Telekom Romania

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ