Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σε συμφωνία για την αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων ντίζελ από τα στρατηγικά αποθέματα της Ευρώπης αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Truth Social το απόγευμα της Παρασκευής.

1

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η διάθεση των αποθεμάτων θα ξεκινήσει άμεσα.

«Η Ευρώπη μόλις συμφώνησε να διαθέσει ένα τεράστιο ποσό από τα πλούσια αποθέματά της σε πετρέλαιο ντίζελ. Η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε για το θέμα αυτό! Πρόεδρος Τραμπ», ανέφερε στο μήνυμά του.

Πιέσεις για απελευθέρωση αποθεμάτων

Νωρίτερα την Παρασκευή, πληροφορίες ανέφεραν ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέταζαν γαλλική πρόταση για την αξιοποίηση αποθεμάτων αργού πετρελαίου και καυσίμων. Οι συζητήσεις διεξάγονταν υπό τις εντεινόμενες πιέσεις της Ουάσινγκτον για την αντιμετώπιση των ελλείψεων ντίζελ και την αποφυγή ενδεχόμενων περιορισμών στις αμερικανικές εξαγωγές καυσίμων.

Οι χώρες της G7 πρόκειται να αποδεσμεύσουν έως και 100 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης πετρελαίου και ντίζελ, έπειτα από πιέσεις της κυβέρνησης Τραμπ για τη συγκράτηση των αυξανόμενων τιμών των καυσίμων.

Η αποδέσμευση, την οποία συντονίζει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε ενημέρωση δημοσιογράφων την Παρασκευή. Ο Μακρόν προεδρεύει αυτή την περίοδο και της G7.

Όπως ανέφερε, στόχος της G7 είναι να προκαλέσει υποχώρηση των τιμών των καυσίμων.

Διαβάστε επίσης 

Ισπανία: Πρόωρες εκλογές σκέφτεται ο Σάντσεθ μετά την καταψήφιση των μέτρων για τη στέγαση

Ντόναλντ Τραμπ: Η Ευρώπη συμφώνησε να διαθέσει μέρος από τα αποθέματά της σε ντίζελ

Αποκάλυψη: Ο δισεκατομμυριούχος Κρις Ρόκος ίδρυσε ελληνική θυγατρική στην Ελλάδα