• Business

    Μάχη μεγάλων για σιδηροδρομικά έργα 115 εκατ.-Συνεχίζεται η σύμπλευση ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Mytilineos

    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    Μάχη μεγάλων για σιδηροδρομικά έργα 115 εκατ.-Συνεχίζεται η σύμπλευση ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Mytilineos

    Γεώργιος Περιστέρης, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Mytilineos, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ΑΒΑΞ, Πέτρος Σουρέτης, Intrakat


    Συνεχίζεται η μάχη των μεγάλων κατασκευαστικών για τα σιδηροδρομικά έργα αξίας 115 εκατ. που έχει προκηρύξει η ΕΡΓΟΣΕ. Πρόκειται για δύο νέα project για τα οποία έχουν υποβάλει προσφορές η κοινοπραξία-έκπληξη της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με την Mytilineos, η ΑΒΑΞ και η κοινοπραξία Intrakat-«Σιδηροδρομικά Έργα».

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για το υπό δημοπράτηση έργο «Κατασκευή ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ETCS της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα» αξίας 72,8 εκατομμυρίων ευρώ και το έργο «Β΄ φάση Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών» αξίας 42,1 εκατομμυρίων ευρώ.

    Τα παραπάνω έργα μαζί με τον διαγωνισμό για το τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, όπου μειοδότησε η Κοινοπραξία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ-Mytilineos εντάσσονται στο πακέτο των υπό δημοπράτηση έργων αξίας 374 εκατ. ευρώ με αναθέτουσα αρχή την ΕΡΓΟΣΕ.

    Επιπλέον,  η ΕΡΓΟΣΕ θα προχωρήσει και στη δημοπράτηση έργων μέσω της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου στο άμεσο μέλλον. Αυτά αφορούν τη σύνδεση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου με την Πάτρα, τη Ραφήνα, το Λαύριο και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, δρομολογείται η κατασκευή της νέας γραμμής Θεσσαλονίκη-Ξάνθη και ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης.

    Διαβάστε επίσης

    ΤΕΡΝΑ-Mytilineos: Κατέθεσαν την καλύτερη προσφορά για το σιδηροδρομικό έργο Κιάτο-Ροδοδάφνη

    ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκίνησε η μάχη των μεγάλων κατασκευαστικών για τους διαγωνισμούς αξίας 515 εκατ. ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ