• Business

    Μ. Τραυλού: Και δεύτερο πλοίο στον στόλο της Neptune Dry

    Μελίνα Τραυλού. Επικεφαλής Neptune

    Μελίνα Τραυλού. Επικεφαλής Neptune


    Το δεύτερο πλοίο της απέκτησε η νεοσυσταθείσα εταιρεία Neptune Dry Management, με την οποία η Μελίνα Τραυλού μπήκε στην αγορά του ξηρού φορτίου.

    Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιούλιο με το χωρητικότητας 56.100 dwt πλοίο BW Indigo (κατασκευής 2011, μετονομάστηκε σε ND Armonia), το οποίο η Neptune Dry απέκτησε έναντι περίπου 15,1-15,4 εκατ. δολαρίων. Τώρα, πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds αναφέρουν ότι η εταιρεία απέκτησε και ένα ακόμα πλοίο, το χωρητικότητας 57.800 dwt Ocean Morning (κατασκευής 2015), από τη χρεοκοπημένη United Ocean, έναντι 21,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή αυτή είναι κατά 1 εκατ. δολάρια χαμηλότερη σε σχέση με την εκτιμώμενη αξία του πλοίου, σύμφωνα με το VesselsValue.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο πλοία είναι ιαπωνικής κατασκευής, και φαίνεται πως η Neptune Dry δείχνει μία ιδιαίτερη προτίμηση στα συγκεκριμένα πλοία.

    Σημειωτέον οτι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, το Ocean Morning θα είναι το 18ο πλοίο της United Ocean που αλλάζει χέρια.

    Η κίνηση της Neptune Lines να μπει στην αγορά του dry bulk προκάλεσε αίσθηση πριν από λίγουςς μήνες, καθώς στα 42 χρόνια ιστορίας της δεν έχει καταγραφεί ποτέ στον στόλο της πλοίο ξηρού φορτίου, αλλά μόνο οχηματαγωγά, ro-ro και containerships.

    Σημειώνεται ότι η Neptune Lines δεν είναι η μόνη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που αλλάζει “ρότα”, στρέφοντας την προσοχή της στο ξηρό φορτίο, καθώς οι πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά του dry bulk και οι καλές προοπτικές ανάκαμψης έχουν προσελκύσει και άλλους Έλληνες εφοπλιστές που παραδοσιακά δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους της ναυτιλίας, όπως ο Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης και η οικογένεια Μελισσανίδη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: SHIPPING FOCUS: Παραδόθηκε η νέα προβλήτα πετρελαιοειδών στην Cosco

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Golden deals από τον εφοπλιστή – Πουλάει 7 containerships για 104 εκατ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Χατζηιωάννου: Αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 75 εκατ. δολαρίων για τη Safe Bulkers



    ΣΧΟΛΙΑ