• Business

    Lavipharm: Την εκλογή της Βίκυς Κεφαλά στο ΔΣ ενέκρινε η ΓΣ – Δύο νέα Stock option plans

    • NewsRoom
    Τηλέμαχος Λαβίδας, Lavipharm

    Τηλέμαχος Λαβίδας, Lavipharm-Μέλος ΔΣ Lavisoft


    Την εκλογή της Βίκυς Κεφαλά ως νέο μέλος στο ΔΣ της Lavipharm αλλά και την θέσπιση προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών σε στελέχη της Εταιρείας ενέκρινε η έκτακτη ΓΣ της εισηγμένης.

    Όπως αναφέρει η Lavipharm, «με τις σημερινές αποφάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Lavipharm διευρύνθηκε περαιτέρω με την προσθήκη ενός ακόμα μέλους, της κας Βίκυ Δ. Κεφαλά. Η κα Κεφαλά διαθέτει εμπειρία εδώ και 27 χρόνια σε κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας και διεθνώς με εξειδίκευση στους τομείς της χρηματοδότησης μεγάλων έργων, της αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων, της στρατηγικής ανάπτυξης βιώσιμων επενδύσεων, της χρηματοδότησης έρευνας και καινοτομίας, ενώ έχει βαθιά γνώση σε θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων.

    Με την είσοδο της κας Κεφαλά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Lavipharm ενδυναμώνεται περαιτέρω και η συνδυασμένη εμπειρία των μελών του καλύπτει διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους και τομείς, παρέχοντας ένα ισχυρό θεμέλιο για τη μελλοντική ανάπτυξη και επιτυχία της εταιρείας.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσε ότι «με οδηγό μας την εφαρμογή υψηλών προτύπων διακυβέρνησης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, την κα Βίκυ Κεφαλά, της οποίας η τεχνογνωσία σε χρηματοοικονομικά θέματα και η επαγγελματική οξυδέρκεια θα ωφελήσουν σημαντικά την Εταιρεία μας. Η πλούσια εμπειρία της σε θέσεις-κλειδιά θα συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων μας, μέρος των οποίων αποτελεί και η απορρόφηση πόρων από το ταμείο Ανάκαμψης αλλά και η αξιοποίηση των προσφερόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων από τη Lavipharm».

    Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων ενέκρινε δύο νέα προγράμματα μακροπρόθεσμων κινήτρων. Το Stock Award Plan και το Stock Option Plan, που αφορούν
    το θεσμό της δωρεάν διάθεσης μετοχών σε ανώτερα στελέχη και της διάθεσης μετοχών σε στελέχη με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης απόκτησης μετοχών αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με τη Lavipharm «τα δύο προγράμματα δεν θα ξεπερνούν συνολικά το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και διανέμονται σε βάθος διετίας έως εξαετίας. Πρόκειται για πάγιες πρακτικές επιχειρήσεων που φιλοδοξούν να αποτελούν εργοδότη πρώτης επιλογής κι έχουν σχεδιαστεί για να ευθυγραμμίζουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας. Προσφέρουν στους εργαζομένους την ευκαιρία να αποκτήσουν μετοχές, ενισχύοντας περαιτέρω την αίσθηση της ιδιοκτησίας και τους δεσμούς με την επιχείρηση.

    Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Lavipharm να προσελκύει, να διατηρεί και να ανταμείβει ικανά και αξιόλογα στελέχη, δίνοντας τους παράλληλα κίνητρα να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή και κατ’αποτέλεσμα κερδοφόρο πορεία της εταιρείας».

    Ο κ. Λαβίδας τόνισε ότι «Η Lavipharm γράφει εδώ και καιρό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Σε αυτή τη διαδρομή, πρέπει να είναι ανταγωνιστική, να προσελκύει και να διατηρεί τους καλύτερους, αυτούς/αυτές που θα την οδηγήσουν και πάλι στη θέση που της αξίζει. Καλλιεργούμε το αίσθημα της ιδιοκτησίας και δημιουργούμε μια κουλτούρα στελέχουςμετόχου. Δίνουμε κίνητρα στους ανθρώπους μας με προορισμό την επαγγελματική τους πρόοδο, την επιχειρηματική ανάπτυξη της Lavipharm και κυρίως τη δημιουργία αποδόσεων και μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους της».

    Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με διαλογική συζήτηση και την απαραίτητη απαρτία καθώς συμμετέχει ποσοστό 68,25% των Μετόχων. Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Lavipharm συγκροτή

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Lavipharm: 

    Η Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Φαρμακευτικών Χημικών και Καλλυντικών προϊόντων Lavipharm AE ανακοινώνει ότι την 26η Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στην έδρα της στο Δήμο Παιανίας Αττικής, οδός Αγίας Μαρίνας αρ. 12, όπου παρέστησαν νόμιμα αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου 27 μέτοχοι εκπροσωπούντες 114.566.784 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 68,25% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και η οποία κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας συζήτησε και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις:

    Θέμα 1ο: Θέσπιση προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών σε ανώτερα στελέχη της Εταιρείας (Stock Award Plan) – Άρθρο 114 ν. 4548/2018

    Η Γενική Συνέλευση, κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας με 114.546.784 μετοχές και έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε 68,24% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ενέκρινε με πλειοψηφία 99,98% εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων [και με αποχή 20.000 εκπροσωπούμενων μετοχών και συγκεκριμένα του κ. Σιάτρα Ιωάννη από την ψηφοφορία] την πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ. και αποφάσισε τη θέσπιση του Stock Award Plan για ανώτερα στελέχη της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 114 ν. 4548/2018 και τους κατωτέρω όρους:

    ⎯ Η θέσπιση Stock Award Plan για ανώτερα στελέχη της Εταιρείας, με διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

    ⎯ Ο καθορισμός των δικαιούχων του Stock Award Plan από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, το οποίο πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ενδεικτικά, την απόδοση των
    εν λόγω στελεχών, τη συμβολή τους στην εξέλιξη και πρόοδο της Εταιρείας και ιδίως:

    • στην έξοδο της Εταιρείας από το καθεστώς επιτήρησης,
    • την αναδιάρθρωση της Εταιρείας την περίοδο 2019-2022 και του εταιρικού χρέους και
    • την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και τις συνθήκες και τα δεδομένα της αγοράς.

    ⎯ Η υλοποίηση του Stock Award Plan να λάβει χώρα με έκδοση νέων κοινών και ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση διαφοράς από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 114 ν. 4548/2018.
    ⎯ Ο ανώτατος αριθμός μετοχών που θα εκδοθούν να ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο εκατό εβδομήντα πέντε χιλιάδες εβδομήντα εννέα (1.175.079) μετοχές.
    ⎯ Η εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως καθορίσει κάθε άλλο όρο του Stock Award Plan στο ανωτέρω πλαίσιο και προβαίνει στις επακόλουθες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, κ.λπ., σύμφωνα με τον Νόμο. καθώς και την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των δικαιούχων του Stock Award Plan και οποιουδήποτε άλλου όρου αυτού, καθώς και για τον ορισμό μέλους του ή άλλου στελέχους για την υπογραφή ή/και υποβολή κάθε εγγράφου ενώπιον δημοσίων αρχών, φορέων κ.λπ. και τη διενέργεια των απαραίτητων πράξεων για την υλοποίηση των ως άνω αποφάσεων.

    Θέμα 2ο: Θέσπιση προγράμματος διάθεσης μετοχών σε στελέχη Εταιρείας, με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης απόκτησης μετοχών (Stock Option Plan) – Άρθρο 113 ν. 4548/2018

    Η Γενική Συνέλευση, κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας με 114.546.784 μετοχές και έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε 68,24% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ενέκρινε με πλειοψηφία 99,98% εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων [και με αποχή 20.000 εκπροσωπούμενων μετοχών και συγκεκριμένα του κ. Σιάτρα Ιωάννη από την ψηφοφορία] την πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ. και αποφάσισε τη θέσπιση Stock Option Plan για στελέχη της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 113 ν. 4548/2018 και τους κατωτέρω όρους:

    ⎯ Η θέσπιση Stock Option Plan για στελέχη της Εταιρείας, με διάρκεια περίπου έξι (6) έτη, ήτοι έως και το έτος 2029.
    ⎯ Ο καθορισμός των δικαιούχων του Stock Option Plan από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, το οποίο πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ενδεικτικά, την απόδοση των εν λόγω στελεχών, τη συμβολή τους στην εξέλιξη και πρόοδο της Εταιρείας, αλλά και τις συνθήκες και τα δεδομένα της αγοράς.
    ⎯ Η ικανοποίηση των δικαιωμάτων προαίρεσης που θα χορηγηθούν στους δικαιούχους να λαμβάνει χώρα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 113 ν. 4548/2018.
    ⎯ Ο ανώτατος αριθμός μετοχών που θα εκδοθούν να ανέρχεται σε έως επτά εκατομμύρια διακόσιες δεκαοκτώ χιλιάδες τριακόσιες σαράντα πέντε (7.218.345) μετοχές.
    ⎯ Η τιμή διάθεσης των μετοχών του Stock Option Plan να ορίζεται σε τριάντα τέσσερα λεπτά του ευρώ (€0,34).
    ⎯ Η εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως καθορίσει και ρυθμίσει τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων από τους δικαιούχους και κάθε άλλο όρο του Stock Option Plan στο ανωτέρω πλαίσιο, εκδώσει τα πιστοποιητικά δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών και προβαίνει στις επακόλουθες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, κ.λπ., σύμφωνα με τον Νόμο. καθώς και την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των δικαιούχων του Stock Option Plan, του τρόπου άσκησης των δικαιωμάτων και οιοδήποτε άλλου όρου αυτού, καθώς και για τον ορισμό μέλους του ή άλλου στελέχους για την υπογραφή ή/και υποβολή κάθε εγγράφου ενώπιον δημοσίων αρχών, φορέων κ.λπ. και τη διενέργεια των απαραίτητων πράξεων για την υλοποίηση των ως άνω αποφάσεων.

    Θέμα 3ο: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με αύξηση του αριθμού των μελών του.

    Η Γενική Συνέλευση κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας με 114.566.784 μετοχές και έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε 68,25% ποσοστό του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου ενέκρινε παμψηφεί την διεύρυνση του αριθμού των μελών του ισχύοντος Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας από έξι (6) σε επτά (7), με την εκλογή και προσθήκη της κας. Βίκυς Κεφαλά.

    Διαβάστε επίσης

    Entersoft: Στα 0,095 ευρώ το καθαρό μέρισμα για τη χρήση του 2022

    Εκλογές 2023: Ποιο θα είναι το προεδρείο της Βουλής των δύο ημερών

    Λέιν (ΕΚΤ): Μήνυμα αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό – Τι πρόκειται να συμβεί



    ΣΧΟΛΙΑ