• Business

    Lavipharm: Αύξηση 13% στον κύκλο εργασιών στο εξάμηνο, στα € 8,2 εκατ. το μικτό κέρδος

    • NewsRoom

    Θανάσης Λαβίδας Lavipharm


    Ενισχυμένα οικονομικά μεγέθη παρουσίασε ο Όμιλος Lavipharm κατά το α’ εξάμηνο του 2020, στο οποίο κατέγραψε αύξηση πωλήσεων, βελτίωση αποτελεσμάτων περιόδου και της καθαρής θέσης.

    Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών της Lavipharm διαμορφώθηκε σε 18,3 εκατ. ευρώ από 16,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 13%. Το Μικτό Κέρδος διαμορφώθηκε σε 8,2 εκατ. ευρώ από 8,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε σε 4,4 εκατ. ευρώ από 2,75 εκατ. ευρώ.

    Ομοίως, τα ενοποιημένα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε Κέρδη Προ Φόρων 2,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2019, ενώ τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ από 0,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ενοποιημένα Ίδια Κεφάλαια ενισχύθηκαν κατά 2,2 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm A.E., οι πωλήσεις το α’ εξάμηνο του 2020 διαμορφώθηκαν σε 10,9 εκατ. ευρώ έναντι 10,5 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο, ενώ το EBITDA της μητρικής εταιρείας διαμορφώθηκε σε 3,4 εκατ. ευρώ από 3,0 εκατ. ευρώ την περσινή χρονιά.

    Τέλος, τα αποτελέσματα χρήσης διαμορφώθηκαν σε Κέρδη Προ Φόρων 2,2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,9 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2019 και τα Κέρδη μετά από Φόρους σε 1,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Η Lavipharm, με πορεία περισσότερων από 100 ετών, είναι σήμερα ένας ολοκληρωμένος ελληνικός Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ