• Business

    ΚΡΕΚΑ: Σύμβαση αναστολής νομικών ενεργειών με την doValue

    • NewsRoom
    Τάσος Πανούσης, CEO doValue Greece

    Τάσος Πανούσης, CEO doValue Greece


    Σύμβαση αναστολής νομικών ενεργειών υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου η  ΚΡΕ.ΚΑ Α.Ε, με τη διαχειρίστρια εταιρεία doValue Greece (εκπροσώπου των συνεργαζόμενων τραπεζών) με καταληκτική ημερομηνία την 30/9/2023, με σκοπό την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε, η εταιρία υποχρεούται στην καταβολή 150.000 ευρώ, από τα οποία έχει ήδη καταβάλει τις 100.000 ευρώ και αναμένεται να καταβάλει το υπόλοιπο μέχρι τις 14/7/2023.

    Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2023, όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του το mononews.gr, η ΚΡΕ.ΚΑ Α.Ε είχε ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι έλαβε γραπτή ενημέρωση από την εταιρία “doValue Greece” η οποία διαχειρίζεται τα ληξιπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια της Εταιρίας, δυνάμει της οποίας της γνωστοποιήθηκε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις διαμόρφωσης και υποβολής πρότασης λύσης ρύθμισης ή οριστικής διευθέτησης των τραπεζικών οφειλών της Εταιρίας και ότι οι πιστώτριες τράπεζες επιφυλάσσονται να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες για την είσπραξη των απαιτήσεων τους.

    Η Εταιρία σημείωνε ότι, σε περίπτωση που οι τράπεζες αποφασίσουν να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων τους, η συνέχιση δραστηριότητας της, θα καταστεί αδύνατη καθώς δεν διαθέτει επαρκή ρευστότητα για την ολοσχερή εξόφληση των οφειλών της.

    Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας εξέταζε εναλλακτικές προτάσεις προς υποβολή στην doValue με σκοπό την διευθέτηση των οφειλών προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η συνέχιση της δραστηριότητας της.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΚΡΕ.ΚΑ: Κίνδυνος κατάρρευσης της εταιρείας λόγω των τραπεζικών οφειλών – Δεν υπάρχει πρόταση για ρύθμιση

    Public Group: Πάνω από 25% η συμμετοχή του online στις πωλήσεις των Public

    Τρύφων Νάτσης: Νέα ζωή στο Άμπου Ντάμπι για τον Έλληνα billionaire

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ