• Business

    Τρύφων Νάτσης: Νέα ζωή στο Άμπου Ντάμπι για τον Έλληνα billionaire

    • Bloomberg
    Τρύφων Νάτσης, Fund Manager και Συνιδρυτής της Brevan Howard

    Τρύφων Νάτσης, Fund Manager και Συνιδρυτής της Brevan Howard


    Ο συνιδρυτής της Brevan Howard Asset Management, Τρύφων Νάτσης, μετεγκαταστάθηκε στο Άμπου Ντάμπι στο πλαίσιο των σχεδίων της εταιρείας να επεκταθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς σε σημαντικό κόμβο για τα hedge funds.

    Η επενδυτική εταιρεία με έδρα στα Νησιά της Μάγχης, γνωστή για τις μακροοικονομικές συναλλαγές και την πρόσφατη ενίσχυση της θέσης της στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, μετέφερε επίσης τον διαχειριστή χαρτοφυλακίου Mitesh Gupta στο νέο της πόστο στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμπιράτων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Η εταιρεία αναζητά και άλλους υπαλλήλους από τα τμήματα trading, πωλήσεων και μάρκετινγκ, οι οποίοι θα μετακομίσουν στο Άμπου Ντάμπι. Στόχος της είναι να συγκεντρώσει ομάδα με περίπου 100 άτομα στα νέα της γραφεία, κατά τις πληροφορίες.

    Εκπρόσωπος της Brevan Howard αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται μετά τις προσπάθειες του Άμπου Ντάμπι, του οποίου τα κρατικά επενδυτικά ταμεία εποπτεύουν περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, να προσελκύσει περισσότερα διεθνή κεφάλαια και χρηματοπιστωτικές εταιρείες.

    Ο Ray Dalio δημιουργεί ένα υποκατάστημα του οικογενειακού του γραφείου στο Abu Dhabi Global Market, τη διεθνή οικονομική ελεύθερη ζώνη του εμιράτου, η οποία προσέλκυσε μια ομάδα μεγάλων hedge funds, venture capitals και εταιρειών crypto τον περασμένο χρόνο.

    Τον Μάιο, το Άμπου Ντάμπι δήλωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το ADGM, και συγκεκριμένα να το δεκαπλασιάσει με στόχο να το καταστήσει σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές περιοχές του κόσμου.

    Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξενούν ήδη αρκετούς εναλλακτικούς επενδυτές.

    Η Millennium Management του Izzy Englander έχει περισσότερα από 24 άτομα που εργάζονται για την εταιρεία στο Ντουμπάι, ενώ η ExodusPoint του Michael Gelband, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds πολλαπλών στρατηγικών, επεκτείνεται επίσης στην πόλη.

    Και η ιδιωτική επενδυτική εταιρεία BlueCrest Capital Management του Michael Platt αναπτύσσεται στην περιοχή.

    Ισχυρότερη θέση

    Με διψήφια ποσοστά κερδών στα δύο κύρια hedge funds της το 2022, η Brevan Howard βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση των τελευταίων ετών, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aron Landy εδραιώνει την ηγεσία του μετά την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης από τον συνιδρυτή Alan Howard το 2019.

    Τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν αυξηθεί σε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται πλέον σε περίπου 1.000.

    Το Brevan Howard Master Fund με κεφάλαια 11,5 δισ. δολάρια, σημείωνε πτώση κατά 5,8% μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με έγγραφο επενδυτών που είδε το Bloomberg.

    Ο Alan Howard ξεκίνησε την επενδυτική του εταιρεία το 2002 με τέσσερις ακόμη traders από το γραφείο συναλλαγών σταθερού εισοδήματος της Credit Suisse.

    Το πρώτο μέρος της επωνυμίας -Brevan- προέρχεται από τα αρχικά των ιδρυτών Jean-Philippe Blochet, Chris Rokos, James Vernon και Τρύφων Νάτσης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τρύφων Νάτσης: Ένας ισχυρός παίκτης στην επενδυτική σκακιέρα

    Brevan Howard: Το κορυφαίο hedge fund εισέρχεται στη διαχείριση κρυπτονομισμάτων

    Η ιταλική Eni κοντά σε deal 5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Neptune Energy

    ─────────────────

    Εκλογές 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ