• Business

    Κοντά σε συμφωνία με τους ομολογιούχους η Folli Follie

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Μια «ανάσα» από την επίτευξη συμφωνίας με τους ομολογιούχους φέρεται να βρίσκεται η Folli Follie.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές έχουν έρθει περισσότερο κοντά από ποτέ για το σχέδιο διάσωσης της πολύπαθης εταιρείας, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και εκατέρωθεν υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

    Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie τάχθηκε υπέρ της λύσης και έδωσε το «πράσινο φως» στον πρόεδρο της εταιρείας, Αβραάμ Γούναρης να προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Μια άλλη πηγή πάντως, επισημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και πως όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα…

    Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της Folli βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις από το περασμένο καλοκαίρι με τους ομολογιούχους, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους, στο δεύτερο κατά σειρά σχέδιο εξυγίανσης που παρουσίασε. Η πλευρά των ομολογιούχων απέρριψε την αρχική έκδοση και απαίτησε περισσότερες διασφαλίσεις, καθώς η ακίνητη περιουσία που ήταν δεσμευμένη δεν της αρκούσε, προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της.

    Ανάμεσα στις εξασφαλίσεις που ζήτησε ήταν ένα σημαντικό ποσοστό στη νέα εταιρεία που θα αναλάβει να συνεχίσει την έστω και αρκετά συρρικνωμένη εμπορική δραστηριότητα (π.χ. τα Factory Outlet), αλλά και το τελευταίο «ασημικό» της Folli, τη συμμετοχή (περίπου 4%) στην ελβετική Dufry. Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο πέρα από την πολύ μεγάλη αξία που έχει -αποτιμάται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ-, είναι και ελεύθερο βαρών.

    Υπολογίζεται πως οι ομολογιούχοι που είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκπροσωπούν πάνω από το 40% των ενέγγυων πιστωτών.

    Βέβαια, για να προχωρήσει η συμφωνία και να υπαχθεί η εταιρεία στις ευνοϊκές διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, άρθρο 106, χρειάζεται η συναίνεση τουλάχιστον του 60% των ανέγγυων πιστωτών. Κάτι που ενέχει αρκετό βαθμό δυσκολίας, με δεδομένο ότι οι ομολογιούχοι –όπως έχουν φανεί μέχρι στιγμής- είναι κατακερματισμένοι και δεν έχουν μια ενιαία και συμπαγή στάση.

    Στο μεταξύ, σε λίγες μέρες από σήμερα και συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου εκδικάζεται η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν δυο Ελβετοί ομολογιούχοι της εταιρείας, οι οποίοι αθροιστικά κατέχουν το 0,87% των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων.

    Αν και αρχικά υπήρχε η αίσθηση πως οι δυο Ελβετοί υπαναχώρησαν μετά την ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 16 Οκτωβρίου εκδίκαση της υπόθεσης, εντούτοις επανήλθαν με νέο αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών και έλαβαν νέα δικάσιμο για τις 6 Νοεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ