• Business

    Folli Follie: Επιστρέφουν στο «τραπέζι» οι ομολογιούχοι μετά τη ματαίωση της εκδίκασης της αίτησης πτώχευσης

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σε ματαίωση οδηγήθηκε η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της Folli Follie που είχε καταθέσει μερίδα ομολογιούχων και συζητούνταν σήμερα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Ελβετοί ομολογιούχοι επέλεξαν να μην παραστούν στη δίκη με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διαδικασία ενώ βάση της νομοθεσίας δεν ορίστηκε νέα δικάσιμος.

    Φαίνεται ότι η «πίεση», μεταξύ άλλων, που άσκησαν και οι υπόλοιποι ομολογιούχοι, οι οποίοι με κείμενό τους τάχθηκαν κατά της επιθετικής κίνησης των συναδέλφων τους και υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης, απέδωσε καρπούς και μέτρησε στην απόφαση των Ελβετών να μην δώσουν το παρόν σήμερα.

    Να σημειωθεί ότι οι δυο Ελβετοί ομολογιούχοι κατέχουν αθροιστικά ομόλογα αξίας περίπου 4 εκατ. Ευρώ, ήτοι μόλις 0,87% επί των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται να απαλλάξει, προς το παρόν τουλάχιστον, την εταιρεία από μια μεγάλη απειλή καθώς σε περίπτωση που γίνονταν δεκτή η αίτηση πτώχευσης υπήρχε ο κίνδυνος κατάρρευσης της Folli Follie.

    Κύκλοι της Folli Follie επισημαίνουν πως μετά την παραπάνω εξέλιξη συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους για την εξεύρεση λύσης για το μέλλον της Folli.



    ΣΧΟΛΙΑ