• Business

    Κλείνει οριστικά ως τα μέσα Ιουνίου το μεγάλο deal για την Apivita

    Apivita

    Το ζεύγος Κουτσιανά, ιδιοκτήτες της Apivita


    Είδηση έβγαλε η χθεσινή εκδήλωση της εταιρείας καλλυντικών Apivita για τα προγράμματα έρευνας και κανοτομίας που στηρίζει, καθώς ο ιδρυτής της ελληνικής επιχείρησης, Νίκος Κουτσιανάς, αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του μεγάλου deal για την εξαγορά της εταιρείας από τον ισπανικό όμιλο Puig.

    Όπως ανέφερε ειδικότερα ο Ν. Κουτσιανάς, στο περιθώριο της εκδήλωσης, η συμφωνία για την ολοκλήρωση του deal προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 16 Ιουνίου, και τις μέρες εκείνες θα συγκληθεί για πρώτη φορά και το νέο διοικητικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή των προερχόμενων από την Puig μελών, που θα χαράξει τη νέα στρατηγική της επιτυχημένης ελληνικής εταιρείας, που ειδικεύεται στα φυσικά καλλυντικά

    Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της συμφωνίας, ο όμιλος Puig θα αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στην Apivita μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, από την οποία θα παραιτηθούν οι παλιοί μέτοχοι, ενώ η οικογένεια Κουτσιανά, που διαθέτει το 80% της εταιρείας, θα διατηρήσει ποσοστό άνω του 33% και ο Νίκος Κουτσιανάς θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας θα παραμείνουν στην Ελλάδα και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση που θα λάβει η εταιρεία μέσω της εξαγοράς της από την Puig.

    Σημειωτέον ότι η Puig είναι εταιρεία παραγωγής και διακίνησης αρωμάτων, αλλά και ειδών υψηλής μόδας, με γνωστά brands στο χαρτοφυλάκιο της, η οποία ωστόσο δεν διαθέτει μέχρι σήμερα παρουσία στην αγορά των κρεμικών καλλυντικών (φυσικών ή μη).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο 39χρονος τζιχαντιστής που επιτέθηκε στους αστυνομικούς στο Παρίσι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα υψηλότερα ποσοστά από το 2013 οι εποχικοί υπάλληλοι: Έφτασαν τους 75.000 το Φεβρουάριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας στην WSJ: Δώστε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί



    ΣΧΟΛΙΑ