• Business

    Κυπριακές Αερογραμμές: Ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας Αεροπορικής Εκπαίδευσης

    • NewsRoom
    Cyprus Airways Flying Academy

    Cyprus Airways Flying Academy (Πηγή:cyprusairways-flyingacademy.com)


    Οι Κυπριακές Αερογραμμές, ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, ανακοινώνει την λειτουργία της ‘Cyprus Airways Flying Academy’.

    Η νέα ακαδημία αεροπορικής εκπαίδευσης προσφέρει προγράμματα πτήσεων και εδάφους σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Πτήσεων (European Union Air Safety Agency – EASA) που οδηγούν στην απόκτηση άδειας χειριστών αεροσκαφών από Ιδιωτική (PPL) έως Επαγγελματική (CPL) και Εναερίων Γραμμών (ATPL).

    Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν προγράμματα που οδηγούν σε απόκτηση Ικανοτήτων Τύπου (Type Ratings) . Πέραν των βασικών προγραμμάτων, η Ακαδημία παρέχει την δυνατότητα Δομημένης Ανάπτυξης Χρόνου Πτήσης καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα, όπως Συνεργασίας Πολυμελούς Πληρώματος, Εκπαιδευτών Ικανότητας Κλάσης Αεροσκαφών, Πρόγραμμα Προηγμένης Πρόληψης Ανατροπών και Ανάκτησης Ελέγχου, Επιχειρησιακός Υπεύθυνος Πτήσεων, και σύντομα θα ακολουθήσει Εκπαίδευση Πληρωμάτων Καμπίνας.

    Η Ακαδημία, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, απευθύνεται τόσο σε ντόπιους όσο και σε διεθνείς σπουδαστές που αναζητούν υψηλού επιπέδου πτητική εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον διεθνούς αεροδρομίου. Οι άριστες καιρικές συνθήκες της Κύπρου επιτρέπουν στους σπουδαστές να πετούν έως και 340 ημέρες το χρόνο.

    Η βασική ομάδα της Ακαδημίας αποτελείται από επαγγελματίες που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην πτητική εκπαίδευση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενισχύονται με την αξιοποίηση των συνεργιών με την αεροπορική εταιρεία, αξιοποιώντας την τεράστια τεχνογνωσία των πληρωμάτων πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών και αξιοποιώντας πρόσθετους πόρους. Οι σπουδαστές λαμβάνουν κορυφαία εκπαίδευση, αναπτύσσοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την στάση τους.

    Η πτητική εκπαίδευση γίνεται με μια σειρά μονοκινητήριων και δικινητήριων αεροσκαφών και προσομοιωτών, συμπεριλαμβανομένων των Aquila AT-01, Diamond DA-40 Star, Diamond DA-42 Twin Star και του προσομοιωτή ALSIM ALX.

    Η Ακαδημία θα συμμετάσχει στην “Pilot Expo 2024” στο Βερολίνο στις 23 και 24 Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης: 

    «Πράσινη» συνεργασία TotalEnergies και Airbus για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα

    Jeff Bezos: Πούλησε 50 εκατ. μετοχές της Amazon σε 9 ημέρες – Πόσα κέρδισε

    COSMOTE: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM με θέμα τη Μεσόγειο



    ΣΧΟΛΙΑ