• Business

    Jeff Bezos: Πούλησε 50 εκατ. μετοχές της Amazon σε 9 ημέρες – Πόσα κέρδισε

    • Bloomberg
    Τζεφ Μπέζος


    Συνέχισε να “ξεφορτώνεται” μετοχές της Amazon o δισεκατομμυριούχος Jeff Bezos, αυξάνοντας την αξία των συνολικών πωλήσεων που έχει πραγματοποιήσει αυτό το μήνα σε 8,5 δισ. δολάρια.

    Η τελευταία συναλλαγή του, ήταν η πώληση 14 εκατομμυρίων μετοχών της Amazon αξίας περίπου 2,4 δισ. δολαρίων, ολοκληρώνοντας μέσα με εννέα μόλις ημέρες διαπραγμάτευσης, το σχέδιό του για την πώληση έως και 50 εκατομμυρίων μετοχών.

    Η πιο πρόσφατη συναλλαγή του, πραγματοποιήθηκε σε τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, ενώ δεν είχε προχωρήσει σε πώληση μετοχών από το 2021, τη χρονιά που παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

    Ωστόσο, πέρυσι χάρισε περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Amazon.

    Ο Μπέζος, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της εταιρείας διαστημικής εξερεύνησης Blue Origin και της Washington Post, δεν έχει γνωστοποιήσει τα σχέδιά του για τα έσοδα.

    Ωστόσο, ανακοίνωσε στις 2 Νοεμβρίου ότι μετακομίζει από το Σιάτλ στο Μαϊάμι, προκειμένου να είναι πιο κοντά στους γονείς του και στις επιχειρήσεις της Blue Origin LLC στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bezos (@jeffbezos)

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η πολιτεία της Ουάσινγκτον καθιέρωσε φόρο κεφαλαιακών κερδών 7% το 2022 – κάτι που δεν ισχύει στη Φλόριντα – γεγονός που σημαίνει ότι η μετεγκατάσταση του Μπέζος πιθανώς τον γλιτώνει από φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει καθαρή περιουσία ύψους 191,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι της Amazon και του Μπέζος δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα του πρακτορείου ειδήσεων για σχολιασμό του δημοσιεύματος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Οι εταιρείες-κολοσσοί, το ντόμινο απολύσεων και η κατάρρευση του «American Dream»

    Jeff Bezos: Συνεχίζει τις πωλήσεις μετοχών της Amazon – Ρευστοποιήσεις άνω των 6 δισ. δολ. τον Φεβρουάριο

    Blue Origin: Απογειώθηκε για πρώτη φορά μετά από ένα ατύχημα το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ