• Business

    Κικίλιας: Διεξαγωγή συνεδρίων με συμμετοχή εμβολιασμένων και νοσησάντων – Έως 80% χωρητικότητα

    • NewsRoom
    Κικίλιας στο Financial Times: Αύξηση έως και 35% στους επισκέπτες της Ελλάδας από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2022

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    Τη διεξαγωγή συνεδρίων με τη συμμετοχή εμβολιασμένων και νοσησάντων, σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο και τήρηση σε κάθε περίπτωση του ορίου της χωρητικότητας του 80%, με κατάλληλη ταξιθεσία έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων, ανακοίνωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

    Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων-Επιδημιολόγων αιτήματα συγκεκριμένων κλάδων του τουρισμού, ενόψει του προγραμματισμού για την επόμενη τουριστική σεζόν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν αναμένεται να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ μέσα στις επόμενες μέρες.

    Πέραν της διεξαγωγής συνεδρίων, η Επιτροπή εισηγήθηκε θετικά για τη δυνατότητα ελλιμενισμού πλοίων κρουαζιέρας με προέλευση ή διέλευση από τα λιμάνια της Τουρκίας Κουσάντασι και Γαλατά, δεδομένου ότι τα εν λόγω λιμάνια πληρούν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα και προϋποθέσεις, καθώς και την έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, με τα ίδια πρωτόκολλα που έχουν εγκριθεί για τις κολυμβητικές δεξαμενές του ΣΕΓΑΣ.

    Διαβάστε επίσης:

    Προς παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Οι συζητήσεις στην Αριστοτέλους και η ανάμειξη Κικίλια

    Βασίλης Κικίλιας: Θα ξεπεράσουμε τον στόχο για το 50% των εσόδων του 2019 στον τουρισμό

    Οι 5άστερες κλινικές του Άδωνη δια χειρός Πλεύρη και η αποχώρηση των Διοικητών



    ΣΧΟΛΙΑ