• Business

    Κι άλλα κακά νέα για τα τάνκερ: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της η Jefferies

    tanker


    Και τα κακά νέα για τα τάνκερ συνεχίζονται. Μετά την κίνηση της UBS να υποβαθμίσει τις μετοχές έξι εταιρειών τάνκερ, μεταξύ αυτών και την Tsakos Energy Group, η Jefferies προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προσδοκιών της για τις τιμές των ναύλων μεταφοράς αργού και προϊόντων με τάνκερ για το υπόλοιπο του 2016 και το 2017, προσαρμόζοντας τις εκτιμήσεις της στα νέα δεδομένα που δείχνουν ότι ορισμένες εταιρείες πιθανόν να καταγράψουν ζημίες στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

    Όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο αναλυτής Doug Mavrinac, οι τιμές spot για τα τάνκερ τύπου VLCC θα υποχωρήσουν φέτος κάτω από τα 50.000 δολάρια ημερησίως, στα 46.000 δολάρια, ενώ η πρόβλεψή του για τα suezmax «ψαλιδίζεται» από τα 35.000 δολάρια ημερησίως στα 28.500 δολάρια.

    Οι αναθεωρήσεις αυτές ακολουθούν εν μέρει τις αρνητικές προβλέψεις του Mavrinac για το τρίτο τρίμηνο, όπου εκτιμάται ότι οι τιμές για τα VLCC θα διαμορφωθούν μόλις στα 25.000 δολάρια ημερησίως, ενώ για τα suezmax στα 19.000 δολάρια.

    Με τα δεδομένα αυτά, ο Mavrinac εκτιμά ότι η DHT θα καταγράψει απώλειες της τάξεως του ενός σεντ ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες για την Nordic American Tankers, φτάνοντας τα έξι σεντς ανά μετοχή. Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες αναμένεται να καταγράψουν κέρδη συνολικά τόσο το 2016, όσο και  το 2017.

    Ο ίδιος εξηγεί πως η περιορισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του OPEC, σε συνδυασμό με την αύξηση του στόλου σε ποσοστό άνω του 5% για δεύτερη διαδοχική χρονιά, θα επιφέρουν περαιτέρω μείωση των τιμών το 2017, με τις εκτιμήσεις του Mavrinac να τοποθετούν τις τιμές για τα VLCC στα 35.000 δολάρια ημερησίως και για τα suezmax στα 25.000 δολάρια.

    Όσον αφορά στα τάνκερ μεταφοράς προϊόντων, ο Mavrinac αναθεωρεί και σε αυτόν τον τομέα τις εκτιμήσεις του, περιορίζοντας την πρόβλεψή του για τις τιμές των τάνκερ τύπου LR2 από τα 27.250 δολάρια ημερησίως στα 23.000 δολάρια για το υπόλοιπο του 2016 και το 2017, και τις τιμές των MR στα 16.500 δολάρια ημερησίως.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/ptsakos-dikeosi-meta-apo-12-chronia-gia-tin-tsakos-stin-ipothesi-tou-athos/64249



    ΣΧΟΛΙΑ