• Business

    Ken Hu (Huawei): Αναμένουμε έσοδα σχεδόν $100 δισ. το 2023 – Τα σχέδια για το μέλλον

    • NewsRoom

    Ο κ. Ken Hu, ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei


    Έσοδα άνω των 700 δισεκατομμυρίων γιουάν (98,5 δισ. δολαρίων) αναμένει για το 2023, ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei Technologies, σύμφωνα με τον εκ περιτροπής πρόεδρο Ken Hu.

    Ο Hu, στο εσωτερικό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, το οποίο επικαλείται το Reuters, αναφέρει αύξηση εσόδων περίπου 9% από έτος σε έτος από τα 642,3 δισεκατομμύρια γιουάν που αναφέρθηκαν το 2022.

    Η πρόβλεψη σηματοδοτεί ότι η Huawei ανακάμπτει μετά τις αμερικανικές κυρώσεις που ξεκίνησαν το 2019, που “ακρωτηρίασαν” ορισμένες από τις επιχειρηματικές της γραμμές, περιορίζοντας την πρόσβαση σε κρίσιμες παγκόσμιες τεχνολογίες, όπως τα προηγμένα μικροτσίπ.

    “Ευχαριστώ τους συνεργάτες που στάθηκαν δίπλα μας σε όλες τις δυσκολίες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω κάθε μέλος της ομάδας της Huawei που αγκάλιασε τον αγώνα – που δεν τα παράτησε ποτέ”, αναφέρει ο Hu.

    “Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, καταφέραμε να αντέξουμε την ‘μπόρα’ και τώρα λίγο πολύ ανακάμπτουμε“, συνεχίζει.

    Καλές επιδόσεις τα smartphnes

    Στο μήνυμα που εστάλη στο προσωπικό, ο Χου επεσήμανε ότι ο επιχειρηματικός τομέας συσκευών της Huawei, ο οποίος περιλαμβάνει την επιχείρηση smartphone, είχε καλύτερες επιδόσεις από ό,τι αναμενόταν το 2023.

    Οι αποστολές smartphone της Huawei αυξήθηκαν κατά 83% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, βοηθώντας τη συνολική κινεζική αγορά smartphone να αυξηθεί κατά 11% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την Counterpoint.

    Ξεκινώντας το 2024, η Huawei υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση συσκευών θα είναι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί στην επέκταση.

    Οι δεσμεύσεις

    “Η επιχείρηση συσκευών μας πρέπει να διπλασιάσει τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη προϊόντων κορυφαίας κατηγορίας και την οικοδόμηση μιας μάρκας υψηλής ποιότητας, που όμως αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις”, αναφέρει ο Hu στο μήνυμά του.

    «Οι γεωπολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες είναι πολλές, ενώ οι τεχνολογικοί περιορισμοί και τα εμπορικά εμπόδια συνεχίζουν να έχουν αντίκτυπο στον πλανήτη», τονίζει ο Hu.

    Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές τις προκλήσεις, ο Hu σημειώνει ότι η Huawei θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

    Αυτό, σύμφωνα με το ίδιο, περιλαμβάνει πρωτοβουλίες  εξορθολογισμού, απλούστευσης και διασφάλισης συνεπούς πολιτικής.

    Διαβάστε επίσης: 

    Google: Διευθετεί ομαδική αγωγή $5 δισ. για παραβίαση της ιδιωτικότητας

    Απροσδόκητα κέρδη 100 δισ. ευρώ για της ευρωπαϊκές τράπεζες

    Βρετανία: Ετήσια μείωση 1,8% στις τιμές κατοικιών τον Δεκέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ