• Ναυτιλία

    Κ. Αγγέλου: «Στροφή» στην αγορά παραγώγων πετρελαίου για την Benelux Overseas

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Στην αγορά της μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου στρέφει το βλέμμα της η ναυτιλιακή εταιρεία Benelux Overseas συμφερόντων του εφοπλιστή Κώστα Αγγέλου.

    Η Benelux ήταν επικεντρωμένη στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι και το 2017, όταν και αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά προϊόντων πετρελαίου αγοράζοντας το τύπου ΜR δεξαμενόπλοιο Orient Sunshine (χωρητικότητας 45.994-dwt και κατασκευής 2008) έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση αυτή έδωσε «θάρρος» στην εταιρεία να επενδύσει ακόμη περισσότερο στον συγκεκριμένο τομέα και πλέον «χτενίζει» την αγορά μεταχειρισμένων, αναζητώντας τις κατάλληλες ευκαιρίες, με το βλέμμα της στραμμένο και στο μέλλον για αγορά ακόμη μεγαλύτερων tankers.

    «Αυτός είναι ο στόχος μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Νικόλας Ιωάννου στο tradewinds, χωρίς όμως να αποκαλύψει τα ποσά που σκοπεύει να δαπανήσει η εταιρεία για να προβεί σε μία τέτοια επεκτατική στρατηγική, και συμπλήρωσε πως «αυτό εξαρτάται από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται».

    Παράλληλα η ναυτιλιακή του κ. Αγγέλου στέλνει στα διαλυτήρια τα παλαιότερα gas carriers του στόλου της.

    Συγκεκριμένα, ο πλοιοκτήτης επιβεβαίωσε την πώληση του Isis Gas (χωρητικότητας 80.700-cbm και κατασκευής 1985), ενώ ακόμη δύο πλοία φαίνεται πως κατευθύνονται στα διαλυτήρια Alang της Ινδίας. Ο λόγος για τα αδερφά γκαζάδικα Misr Gas και Arzew Gas (χωρητικότητας 12.000-cbm και κατασκευής 1976).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής βγαίνει στο σφυρί τον Ιούλιο για χρέη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νορβηγία: Καινοτομεί και δοκιμάζει το πρώτο αυτόνομο «φέρι» στον κόσμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Το… οικογενειακό deal που ετοιμάζει η Navios Acquisition



    ΣΧΟΛΙΑ