• Business

    K. Aγγελόπουλος: Η Arcadia πούλησε πλοίο σε συμφέρουσα τιμή

    Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος


    Tην πρώτη της κίνηση στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων για το 2018, πραγματοποίησε η ναυτιλιακή Arcadia Shipmanagement, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλου.

    Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση του χωρητικότητας 106,074-dwt πλοίου, Aegean Faith (κατασκευής 2003), σε ελληνικών συμφερόντων εταιρεία. Το πλοίο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για ειδική επιθεώρηση το Φεβρουάριο 2023, άλλαξε χέρια σε τιμή υψηλότερη από την αναμενόμενη, στα 12,3 εκατ. δολάρια.

    Σύμφωνα με τη VesselsValue, η εκτιμώμενη αξία για το πλοίο, που έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries διαμορφώνεται στα 11,1 εκατ. δολάρια, ενώ η Maritime Strategies International τοποθετεί την τιμή του μεταξύ των 9,3 εκατ. δολ. και 11 εκατ. δολαρίων.

    Η Arcadia είχε παραγγείλει το Aegean Faith το 2000, στην τιμή των 38 εκατ. δολαρίων, ενώ το πλοίο απέφερε σημαντικά κέρδη στα ταμεία της εταιρείας για αρκετά χρόνια.

    Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η ναυτιλιακή πούλησε τα χωρητικότητας 159,000-dwt πλοία Aegean Fighter και Aegean Miracle (κατασκευής 2017) στην εταιρεία του Ιδρύματος Ωνάση,  Olympic Shipping έναντι 100 εκατ. δολαρίων.

    Ο στόλος της Arcadia αποτελείται από 15 δεξαμενόπλοια, συμπεριλαμβανομένου του Aegean Faith, εκ των οποίων 8 aframax και 7 suezmax.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Big Deal 1,6 δισ. στη Ναυτιλία: Μαρινάκης και W. Ross ενώνουν τις δυνάμεις τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Π. Χατζηιωάννου: Διευρύνεται ο στόλος της Safe Bulkers. H νέα κίνηση

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Γιατί η Diana Shipping… σνομπάρει τα scrubbers

     



    ΣΧΟΛΙΑ