• Business

    Jumbo: Γιατί ο Βακάκης τα έβαλε με την Ευρώπη

    • Άννα Διανά
    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Jumbo


    Στο στόχαστρο τους επικεφαλής και βασικού μετόχου της Jumbo, Απόστολου Βακάκη βρέθηκε η ηγεσία της ΕΕ.

    “Ζούμε σε ένα κόσμο που κοστίζει παραπάνω, αλλά οι μισθοί δεν ακολουθούν. Στην Ευρώπη η ηγεσία είναι παγωμένη σχετικά με τις επιρροές της πραγματικότητας στην καθημερινότητα των ανθρώπων” σχολίασε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας στο πρώτο εξάμηνο.

    Παριστάνουν τους χαζούς

    “Αν δεν αντιδρά κανείς, η ύφεση γίνεται αβεβαιότητα. Είναι πεπερασμένος ο χρόνος κατά τον οποίο παριστάνουν τους χαζούς και δε βλέπουν τι συμβαίνει.  Δεν μπορεί να κάνεις τον χαζό για πάντα γιατί τότε στην πραγματικότητα είσαι”.

    Ο  κ. Βακάκης εκτιμά ότι το πρόβλημα των τιμών θα παραμείνει στα τρόφιμα. Εκανε λόγο για κρίση τροφίμων σημειώνοντας ότι στα προϊόντα της αγοράς που δραστηριοποιείται η Jumbo οι τιμές αποκλιμακώνονται.

    Δυσανάλογες οι αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα

    “Οι προμηθευτές μας κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό για να μειωθεί το κόστος για να είναι τα προϊόντα περισσότερο προσβάσιμα. Αυτή η τάση είναι σταθερή” τόνισε και πρόσθεσε ότι στη δική μας βιομηχανία βλέπουμε αποπληθωριστικές τάσεις από τους προμηθευτές, ωστόσο είναι δυσανάλογες οι αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα.

    Ο επικεφαλής της Jumbo είπε ότι δεν εφικτό να γνωρίζει αν είναι διαρκές το φαινόμενο και πρόσθεσε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μπορούμε να προετοιμαστούμε για το μέλλον».

    Επανέλαβε τους στόχους και τις προοπτικές της εταιρείας, με την ανάπτυξη να υπολογίζεται στο 12% το 2023 και τόνισε ότι αυτό που φοβάται είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.



    ΣΧΟΛΙΑ