• Business

    J&P-ΑΒΑΞ: Μπήκαν οι υπογραφές για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων του Νομού Ηλείας

    Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος J&P-Άβαξ

    Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος J&P-Άβαξ


    Στην υπογραφή σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Νομού Ηλείας προχώρησε η εταιρεία J&P-ΑΒΑΞ.

    Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 39,5 εκατ. ευρώ και το έργο αποσκοπεί στην παροχή ενός αποτελεσματικού συστήματος επεξεργασίας των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται στο νομό, με μέγιστη δυναμικότητα 80.000 τόνων/έτος.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

    «H J&P-ΑΒΑΞ ανακοινώνει ότι την 12.03.2019 υπέγραψε σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Νομού Ηλείας, ως μέλος ένωσης εταιριών με την ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ και την ΑΑΓΗΣ ΑΕ.

    Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 39,5 εκατ. ευρώ και το έργο αποσκοπεί στην παροχή ενός αποτελεσματικού συστήματος επεξεργασίας των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται στο νομό, με μέγιστη δυναμικότητα 80.000 τόνων/έτος.

    Η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων χωροθετείται σε κτηματική περιοχή της κοινότητας Κορυφής, στα όρια των Δήμων Ήλιδας και Πύργου. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 22 μήνες, συμπεριλαμβανομένων 4 μηνών δοκιμαστικής λειτουργίας, ενώ η περίοδος λειτουργίας του είναι 25 έτη και 2 μήνες.

    Ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης μεταξύ άλλων ανέλαβε τις παρακάτω υποχρεώσεις:

    • Τη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της μονάδας επεξεργασίας απορριμάτων
    • Τη χρηματοδότηση του έργου με ίδια και δανειακά κεφάλαια, με τη χρηματοδοτική συμβολή του Δήμου Ήλιδας
    • Την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων δευτερογενών προϊόντων (π.χ. ανακυκλώσιμα υλικά, βιοαέριο-ενέργεια, κόμποστ κ.λπ.)
    • Τη μεταφορά του υπολείμματος σε ειδικό χώρο (ΧΥΤΥ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο ΔΣ στην J&P-ΑΒΑΞ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χρυσό» deal για ΤΕΡΝΑ και J&P-ΑΒΑΞ: Πέφτουν οι υπογραφές για την κατασκευή του καζίνο της Κύπρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φεύγει το J&P από την επωνυμία της J&P Άβαξ



    ΣΧΟΛΙΑ