• Business

    ΑΒΑΞ: Κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά για το φωτοβολταϊκό της ΔΕΗΑΝ στην Εορδαία

    Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος ΑΒΑΞ

    Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος ΑΒΑΞ


    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση  προσφορών, στο διαγωνισμό για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στην Εορδαία  ισχύος 65MW. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη χαμηλότερη προσφορά ύψους 32 εκατ. ευρώ κατέθεσε η ΑΒΑΞ .

    Οι υπόλοιπες εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το φωτοβολταϊκό της Εορδαίας, είναι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ, DONG FANG και Ιντρακάτ. Επισήμως ο μειοδότης θα αποφασιστεί από το ΔΣ της ΔΕΗ σε συνεδρίαση  του Δεκεμβρίου.

    Η ολοκλήρωση της κατασκευής του φωτοβολταϊκού αναμένεται να γίνει σε ένα χρόνο.

    Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προκήρυξε το  διαγωνισμό για το φωτοβολταϊκό της Εορδαίας στις αρχές Αυγούστου. Η προκήρυξη αφορούσε “τη μελέτη, έργα πολιτικού μηχανικού, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός φ/β σταθμού ονομαστικής ισχύος 64,983 μεγαβάτ στη θέση Αγ. Χριστόφορος 1 του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης και σύνδεσή του στον υφιστάμενο υποσταθμό 150kV μέσω νέου μ/σ 33kV/150kV”.

    O Φ/Β Σταθμός θα εγκατασταθεί στην απόθεση Βόρειου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Η έκταση, συνολικού εμβαδού περίπου 1.050 στρεμμάτων εντάσσεται στον «Πυρήνα» Ανάπτυξης Φ/Β Σταθμών της Ζώνης Απολιγνιτοποίησης.

    Στο Φ/Β Σταθμό αναμένεται να εγκατασταθούν Φ/Β πλαίσια με τεχνολογία διπλής όψεως (bifacial) για αυξημένη δυνατότητα παραγωγής. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διασφαλίζει την πολλαπλή εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας καθώς οι ακτίνες του ήλιου που προσπίπτουν στην οπίσθια πλευρά τους αξιοποιούνται.

    Η παραγόμενη ενέργεια θα διοχετεύεται στο Σύστημα μέσω διασυνδετικών υπόγειων γραμμών Μ.Τ. 33kV, οι οποίες θα συνδέουν το Φ/Β Σταθμό με τον υπαίθριου τύπου Υποσταθμό 33/150kV, μέσω νέας πύλης Μετασχηματιστή.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ