• Business

    Johnson & Johnson: Διευθετεί με $6,5 δισ. αγωγές για το γνωστό ύποπτο ταλκ

    Joaquin Duato, CEO J&J

    Joaquin Duato, CEO J&J


    Ποσό-μαμούθ 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμφώνησε να πληρώσει η Johnson & Johnson, προκειμένου να διευθετήσει σχεδόν όλες τις χιλιάδες αγωγές στις ΗΠΑ, οι οποίες αναφέρουν ότι τα προϊόντα με βάση το ταλκ προκάλεσαν καρκίνο των ωοθηκών.

    Σύμφωνα με το CNBC, αυτές οι περιπτώσεις, προκάλεσαν χρόνια προβλήματα στην J&J, η οποία διατείνεται ότι η βρεφική σκόνη ταλκ- που έχει πλέον καταργηθεί – και άλλα προϊόντα ταλκ, είναι ασφαλή για τους καταναλωτές.

    Η συμφωνία θα επιτρέψει στην J&J να επιλύσει τις αγωγές μέσω μιας τρίτης κατάθεσης πτώχευσης μιας θυγατρικής εταιρείας, της LTL Management, επισημαίνει το CNBC.

    Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει μια τρίμηνη περίοδος ψηφοφορίας για τους ενάγοντες, με την ελπίδα να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με τη διευθέτηση όλων των σημερινών και μελλοντικών ισχυρισμών για τον καρκίνο των ωοθηκών.

    Σημειώνεται ότι περίπου το 99% των αγωγών που σχετίζονται με το ταλκ που κατατέθηκαν κατά της J&J και των θυγατρικών της προέρχονται από καρκίνο των ωοθηκών.

    Σύμφωνα με την J&J, οι υπόλοιπες εκκρεμείς αγωγές σχετίζονται με έναν σπάνιο καρκίνο που ονομάζεται μεσοθηλίωμα και θα αντιμετωπιστούν εκτός του νέου σχεδίου διευθέτησης.

    Ο φαρμακευτικός κολοσσός είπε ότι έχει ήδη επιλύσει το 95% των αγωγών μεσοθηλιώματος που έχουν κατατεθεί έως σήμερα.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Οκτώβριο, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο να κάνει μια τρίτη προσπάθεια να χρησιμοποιήσει το άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν ο διακανονισμός για την διευθέτηση δεκάδων χιλιάδων αγωγών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Johnson & Johnson: Συντηρητικές προβλέψεις παρά το άλμα κερδοφορίας στο τρίμηνο

    Johnson & Johnson: Ποια εταιρεία εξαγοράζει έναντι $13 δισ.

    Johnson & Johnson: Τρίτη προσπάθεια να «φρενάρει» 50.000 αγωγές για το γνωστό ύποπτο ταλκ



    ΣΧΟΛΙΑ