• Business

    Johnson & Johnson: Συντηρητικές προβλέψεις παρά το άλμα κερδοφορίας στο τρίμηνο

    • Bloomberg
    Joaquin Duato, CEO Johnson & Johnson

    Joaquin Duato, CEO Johnson & Johnson


    Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη του α’ τριμήνου της Johnson & Johnson, καθώς οι πωλήσεις φαρμάκων του γίγαντα της υγείας ήταν υψηλότερες από τις εκτιμήσεις της Wall Street. Ωστόσο, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2024.

    Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα τριμηνιαία κέρδη έφτασαν τα 2,71 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 2,65 δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

    Τα έσοδα από τις πωλήσεις φαρμάκων έφτασαν τα 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας ελαφρώς τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, παρόλο που τα συνολικά έσοδα ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Wall Street.

    Σημειώνεται ότι η J&J αποσχίστηκε πέρσι από την Kenvue, τη μονάδα υγείας που παράγει τα Tylenol και Listerine, προκειμένου να επικεντρωθεί σε πωλήσεις φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

    Παράλληλα, ο πολυεθνικός κολοσσός εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με συρρίκνωση των πωλήσεων στο κορυφαίο σε πωλήσεις φάρμακο για την ψωρίαση Stelara, ενώ ποντάρει στα προϊόντα για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη Erleada και Tremfya, για να καλύψει το κενό.

    Η J&J με έδρα το Νιου Μπράνσγουικ του Νιου Τζέρσεϊ έχει επίσης επενδύσει σε ιατρικές συσκευές, ενώ νωρίτερα αυτό τον μήνα, συμφώνησε να εξαγοράσει την Shockwave Medical για 13,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ανακοίνωσε επίσης την εξαγορά την Abiomed σε μια συμφωνία ύψους 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της δραστηριότητας των καρδιαγγειακών συσκευών του ομίλου υγειονομικής περίθαλψης.

    Ακόμη, περιόρισε ελαφρώς το outlook για τα φετινά της κέρδη σε ένα εύρος από 10,57 έως 10,72 δολάρια ανά μετοχή, από την προηγούμενη πρόβλεψη των 10,55 σε 10,75 δολάρια ανά μετοχή.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Οκτώβριο, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο να κάνει μια τρίτη προσπάθεια να χρησιμοποιήσει το άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν ένας διακανονισμός 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διευθέτηση δεκάδων χιλιάδων αγωγών από καταναλωτές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το δημοφιλές βρεφικό ταλκ της εταιρείας, περιείχε μολυσμένο αμίαντο που τους προκάλεσε καρκίνο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Johnson & Johnson: Ποια εταιρεία εξαγοράζει έναντι $13 δισ.

    Johnson & Johnson: Τρίτη προσπάθεια να «φρενάρει» 50.000 αγωγές για το γνωστό ύποπτο ταλκ

    Johnson & Johnson: Αυξάνει την πρόβλεψη των κερδών της με αρωγό τα αντικαρκινικά φάρμακα



    ΣΧΟΛΙΑ