• Business

    Johnson & Johnson: Ποια εταιρεία εξαγοράζει έναντι $13 δισ.

    • Bloomberg
    Joaquin Duato, CEO J&J

    Joaquin Duato, CEO J&J


    Στην εξαγορά της εταιρείας κατασκευής ιατρικών συσκευών Shockwave Medical έναντι σχεδόν 13 δισ. δολαρίων προχωρά η Johnson & Johnson, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Παρασκευή.

    Μετά από την απόσχισή του τμήματος καταναλωτικής υγείας, η J&J έχει προσανατολιστεί στην ενίσχυση της ιατρικής της τεχνολογίας.

    Μάλιστα, το 2022 εξαγόρασε την Abiomed για 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία ενίσχυσε τα κέρδη της εταιρείας, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των αναλυτών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξαγορά της Shockwave, θα καταστήσει τον κολοσσό στο χώρο της υγείας “ηγέτη σε τέσσερις ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες καρδιαγγειακής τεχνολογίας”.

    Η νέα προσθήκη φέρνει την τεχνολογία της Shockwave, που ονομάζεται “ενδαγγειακή λιθοτριψία” για την αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης.

    Η ενδοαγγειακή λιθοτριψία (IVL) είναι μια νέα τεχνολογία που παρέχει παλμικά κύματα ηχητικής πίεσης που μετατρέπονται σε μηχανική ενέργεια για την τροποποίηση του ασβεστίου στα αγγεία.

    Φαίνεται να είναι ασφαλής με χαμηλά ποσοστά επιπλοκών, όταν χρησιμοποιείται για πολύπλοκες ασβεστοποιημένες βλάβες των στεφανιαίων αρτηριών.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η J&J θα καταβάλει 335 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

    Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Shockwave σημείωναν άνοδο 1,64% στις 15:48 ώρα Ελλάδος, ενώ από την αρχή του έτους έχουν κάνει άλμα 68%.

    Την ίδια ώρα, οι μετοχές της J&J σημείωναν οριακή άνοδο 0,13%.

    Διαβάστε επίσης: 

    Telecom Italia: Δάνειο €1,5 δισ. για αναχρηματοδότηση μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης

    Yπό δικαστική διαχείριση η εταιρεία Giorgio Armani

    AstraZeneca: Επιτυχείς δοκιμές σε αντικαρκινικό φάρμακο – Αυξάνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής



    ΣΧΟΛΙΑ