• Business

    John Paulson: Δικαστική διαμάχη με συνεργάτη του στο Πουέρτο Ρίκο – Γιατί κατηγορεί τον δισεκατομμυριούχο

    • Bloomberg
    Paulson

    John Paulson. Επικεφαλἠς Paulson & Co


    Αγωγή κατά του δισεκατομμυριούχου John Paulson κατέθεσε επί χρόνια συνεργάτης του στο Πουέρτο Ρίκο, κατηγορώντας τον ότι τον έπεισε με δόλιο τρόπο να επενδύσει 17 εκατομμύρια δολάρια σε μία αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων στο νησί.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, o Fahad Ghaffar προσέφυγε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Πουέρτο Ρίκο, ζητώντας περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από τον Paulson.

    Ο Ghaffar ισχυρίζεται ότι ο Paulson του είπε τον Φεβρουάριο του 2022 ότι θα επένδυε τα χρήματά του σε μία μετατρέψιμη ομολογία που θα του έδινε τελικά το 50% της ιδιοκτησίας στην αντιπροσωπεία, F40, την οποία μόλις είχε αγοράσει ένα trust της οικογένειας Paulson έναντι 103 εκατ. δολαρίων.

    Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, δεν του δόθηκε ποτέ η ομολογία παρά το γεγονός ότι κατέβαλε τα χρήματα.

    Ισχυρίζεται επίσης ότι έγινε διευθύνων σύμβουλος της F40, εργαζόμενος χωρίς αμοιβή, με βάση τους υποσχόμενους όρους της ομολογίας. Τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Paulson του έστειλε email για να τον απομακρύνει από την θέση του στην F40.

    «Ο Ghaffar δεν θα είχε αγοράσει τη μετατρέψιμη ομολογία και δεν θα είχε επενδύσει 17 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το έκανε λόγω των παραπλανητικών ισχυρισμών του Paulson, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης του να του παραδώσει τα έγγραφα», γράφει ο ίδιος στην αγωγή.

    «Ο Ghaffar δεν θα είχε εργαστεί ακούραστα για λογαριασμό της F40 για να αυξήσει τα κέρδη της προς όφελος του Paulson, αν δεν είχε παραπλανηθεί από αυτό σχετικά με την μετατρέψιμη ομολογία».

    Η απάντηση του Paulson

    Η εταιρεία του Paulson αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους». Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εταιρεία διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις ενέργειες του Ghaffar και σχεδιάζει να υποβάλει τη δική της καταγγελία.

    Από την σκοπιά του ο Ghaffar ισχυρίζεται ότι ο Paulson του ζήτησε να επενδύσει επειδή ο δισεκατομμυριούχος ήταν «ανήσυχος» με το Πουέρτο Ρίκο. Θα ήταν ένας τρόπος αποχώρησης του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος έχει επενδύσει πολλά σε ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις στην επικράτεια των ΗΠΑ και κάποτε είχε προβλέψει ότι θα γινόταν η «Σιγκαπούρη της Καραϊβικής».

    Ο Ghaffar ήταν στο πλευρό του Paulson σε πολλές από τις επενδύσεις του. Σύμφωνα με την προσωπική ιστοσελίδα του πρώτου, οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2013, όταν ο Paulson είχε συμβόλαιο για να αγοράσει το θέρετρο St. Regis Bahia Beach.

    «Με την οικονομική υποστήριξη του Paulson και τις επιχειρησιακές ικανότητες του Fahad, βελτίωσαν σημαντικά τα οικονομικά της συναλλαγής για το St. Regis», αναφέρει ο Ghaffar στον ιστότοπό του. Εγκωμίαζε τη συνεχιζόμενη συνεργασία τους, λέγοντας ότι ο Paulson στο Πουέρτο Ρίκο πρόκειται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα το 2023.

    Ωστόσο, ο ίδιος εμφάνισε ένα εντελώς διαφορετικό ύφος στην αγωγή του.

    Ο Paulson «εκμεταλλεύτηκε τον κ. Ghaffar για τις υπηρεσίες που πρόσφερε επί 16 μήνες, ενώ προσποιούνταν σχετικά με τους όρους του μετατρέψιμου ομολόγου, το οποίο με μαεστρία δεν εξέδωσε ποτέ», είπε, αναφερόμενος στη θητεία του ως Διευθύνων Σύμβουλος της F40.

    Ο Paulson συζητούσε το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο νησί για χρόνια αφού αγόρασε δύο εμβληματικά ξενοδοχεία στο Σαν Χουάν, το Condado Vanderbilt και το La Concha, τα οποία αγόρασε η εταιρεία του για 260 εκατομμύρια δολάρια το 2014.

    Αλλά ποτέ δεν έκανε την κίνηση, και ένας εκπρόσωπος του είπε στο Bloomberg το 2022 ότι δεν σκοπεύει πλέον να το κάνει.

    Διαβάστε ακόμη:

    O επιχειρηματίας που πλουτίζει μέσα από τη φυλακή: Έβγαλε 4,5 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο

    Tα hedge funds εκτοξεύουν τον μισθό της πρακτικής-Ποια εταιρεία δίνει 19.000 δολάρια το μήνα

    Apple: Βουτιά για τη μετοχή – Σε τροχιά απωλειών άνω των 190 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ