• ΑΓΟΡΕΣ

    Apple: Βουτιά για τη μετοχή – Σε τροχιά απωλειών άνω των 190 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Συνεχίζεται η κατάρρευση της τιμής της μετοχής της Apple στη σκιά της προσπάθειας της Κίνας να περιορίσει τη εξάρτηση του αμερικανικού κολοσσού από τα κρατικά λογισμικά και τα κυκλώματα.

    Με απώλειες 5% στο άνοιγμα της Wall Street, η εταιρεία οδεύει στο να χάσει σχεδόν 200 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της μέσα σε δύο ημέρες.

    Ήδη στην συνεδρίαση της Τετάρτης κατέγραψε πτώση άνω του 3,5%.

    Εάν το Πεκίνο προχωρήσει στις απειλές του, ο αποκλεισμός του αμερικανικού κολοσσού θα λειτουργήσει ως ντόμινο για πολλές αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας που βασίζονται στις πωλήσεις και την παραγωγή από την Κίνα.

    Αισιόδοξος παρά την ανησυχία στη Wall Street εμφανίστηκε ο Daniel Ives της Wedbush Securities, ο οποίος ανέφερε ότι ο φόβος για την επίδραση μιας απαγόρευσης του iPhone στην Κίνα είναι υπερβολικός και θα επηρεάσει λιγότερες από 500.000 συσκευές από τα περίπου 45 εκατ. που αναμένεται να πωληθούν στη χώρα τους επόμενους 12 μήνες.

    «Παρά τον θόρυβο, η Apple έχει τεράστια κέρδη από την αγορά smartphones στην Κίνα», ανέφερε και σημείωσε ότι παραμένει overweight για τη μετοχή της.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Ξανά κάτω από τις 14.000 μονάδες ο Nasdaq μετά τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων

    Κομισιόν: Νέοι κανόνες για τις Big Tech- Τι αλλάζει για χρήστες των Apple και Google στην Ευρώπη

    Apple: Ξεκινά η παραγωγή του iPhone 15 στην Ινδία



    ΣΧΟΛΙΑ