• Business

    Tα hedge funds εκτοξεύουν τον μισθό της πρακτικής-Ποια εταιρεία δίνει 19.000 δολάρια το μήνα

    • Bloomberg

    Κen Griffin, Citadel


    Στο κυνήγι για ταλέντα, κορυφαίες εταιρείες της Wall Street δεν φείδονται χρημάτων. Και τα πανεπιστήμια έχουν γίνει η πηγή από την οποία ανακαλύπτουν τα περισσότερα ταλέντα.

    Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Meta, ByteDance Ltd. και Alphabet Inc. έχουν αυξήσει τις ωριαίες αποδοχές των ειδικευόμενών τους με στόχο να προσελκύσουν τους πιο ταλαντούχους και διοργανώνουν camps μερικών εβδομάδων για να κάνουν training σε όσους έχουν ξεχωρίσει.

    Ελκυστικά πακέτα

    Στον ανταγωνιστικό χώρο του trading, τα hedge funds ξεχωρίζουν μπαίνοντας στον ανταγωνισμό πολύ πιο δυναμικά από άλλες εταιρείες της Wall Street.

    Σύμφωνα με στοιχεία από τη πλατφόρμα Levels.fyi, η οποία αναλύει δεδομένα χρηστών σχετικά με τις αποδοχές τους, σε 16 κορυφαίες εταιρείες ο μέσος μισθός στους ασκούμενους έκανε άλμα 19%.

    Στα hedge funds οι ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση αγγίζοντας τα 111 δολάρια.

    Οι εταιρείες προετοιμάζουν ελκυστικά «πακέτα» για τους «εκλεκτούς» τους που θεωρούν ότι θα εξελιχθούν στα επόμενα ταλέντα τους, με όσες ανήκουν στον χρηματοοικονομικό κλάδο να προσφέρουν υποτροφίες για διαβίωση ή πρόσβαση σε εταιρική στέγαση, τα οποία μέχρι πρότινος απολάμβαναν μόνο οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.

    Στόχος είναι κυρίως όσοι ειδικεύονται σε δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης και ποσοτικής ανάλυσης, με εταιρείες όπως τράπεζες, hedge funds και ιατρικών ερευνών να ανταγωνίζονται για το ποιος θα προσελκύσει όσους πέτυχαν να περάσουν από τα απαιτητικά τους τεστ για μία θέση πρακτικής.

    Στις κορυφαίες τράπεζες της Wall Street, τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, οι πτήσεις επιχειρηματικής θέσης και οι δομημένες θέσεις πρακτικής άσκησης έχουν γίνει πρότυπο, δήλωσε ο Tony Ernest, διευθύνων σύμβουλος στη Σιγκαπούρη για τη συμβουλευτική εταιρεία ταλέντων hedge funds Monroe Partners Asia, σημειώνοντας ότι ανήκουν στο παρελθόν οι εποχές που η θέση του ασκούμενου περιελάμβανε πολλή δουλειά με ελάχιστα χρήματα.

    Η περίπτωση των hedge funds

    Η αναζήτηση ταλέντων ξεκινάει από πολύ νωρίς στις πανεπιστημιουπόλεις με τους υπαλλήλους του ανθρώπινου δυναμικού να κάνουν τη διαλογή για τους καλύτερους υποψηφίους.

    Το hedge fund που θεωρείται πρωτοπόρο σε αυτό είναι η Citadel, του Ken Griffin. Όπως και άλλοι ανταγωνιστές του, όπως οι Optiver Holding BV, Jane Street Capital LLC και  Susquehanna International Group συγκεντρώνει υποψήφιους ασκούμενους για να κάνει τη διαλογή των ταλέντων που θα ξεχωρίσει.

    Και ο μισθός που δίνει το fund, το οποίο πέρσι εκτοξεύτηκε καταγράφοντας κέρδη ρεκόρ 160 δισ. δολαρίων, είναι 120 δολάρια την ώρα ή 19.200 δολάρια τον μήνα. Οι υποψήφιοι παίζουν τον ρόλο των traders, αναλύουν μακροοικονομικά δεδομένα και γράφουν κώδικες για αυτοματοποιημένες στρατηγικές για να ξεχωρίσουν.

    Η επιλογή γίνεται ακόμα και μεταξύ πρωτοετών και δευτεροετών φοιτητών με σπουδές σε μαθηματικά και πληροφορική.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 1.300 μονάδες με επίθεση πωλητών στις τράπεζες – Αντιστάσεις από ΟΠΑΠ, Quest, ΟΤΕ και Cenergy

    Ανοικτή και σε φυσικά πρόσωπα η δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων

    Deutsche Bank: Πρωταθλητής αποδόσεων το ΧΑ, παρά την πτώση του Αυγούστου



    ΣΧΟΛΙΑ