• Business

    Jensen Huang: Πώς ο ιδρυτής της Nvidia έγινε πλουσιότερος από τα μέλη της ισχυρής οικογένειας της Walmart

    • Bloomberg
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang φωτογραφία: Photographer: I-Hwa Cheng/Bloomberg


    Ο Jensen Huang, συνιδρυτής της κατασκευάστριας τσιπ Nvidia Corp., είναι πλέον πλουσιότερος από κάθε μέλος της οικογένειας Walton, της πιο πλούσιας οικογένειας της Αμερικής.

    Η αξία της περιουσίας του εκτινάχθηκε στα 91,3 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, ανεβάζοντάς τον τρεις θέσεις υψηλότερα στον Bloomberg Billionaires Index και καθιστώντας τον 17ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο.

    Σχεδόν όλος ο πλούτος του προέρχεται από τις μετοχές της Nvidia, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 9,3% μετά από την πρόβλεψη ανόδου των πωλήσεων της εταιρείας.

    Ο Huang είναι τώρα πλουσιότερος από τα τρία πιο εύπορα μέλη της ιδρυτικής οικογένειας της Walmart Inc., συμπεριλαμβανομένου του Jim Walton, 75 ετών, ο οποίος έχει περιουσία 86,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνδιοικεί την Walton Enterprises.

    Ο αδερφός του Rob Walton, 79 ετών, έχει περιουσία 84,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ήταν πρόεδρος της Walmart για 23 χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Η μικρότερη αδερφή τους Alice Walton, 74 ετών, έχει περιουσία 83,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Huang Surpasses the Waltons | Nvidia co-founder is now 17th-richest person in the world
    Ο ιδρυτής της Nvidia είναι ο 17ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

    Συνολικά, η περιουσία της οικογένειας Walton ανέρχεται σχεδόν στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την, τη δεύτερη πιο πλούσια οικογένεια στον κόσμο μετά τους Al Nahyans, την κυρίαρχη οικογένεια του Άμπου Ντάμπι.

    Η Nvidia είναι η εταιρεία που ωφελήθηκε περισσότερο από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης με τα λεγόμενα τσιπ επιτάχυνσης AI που έχει κατασκευάσει, εκτινάσσοντας τις πωλήσεις της στα ύψη και την χρηματιστηριακή αξία της πάνω από τα 2,5 τρισ. δολάρια.

    Ο Huang, 61 ετών, τροφοδότησε τον ενθουσιασμό μιλώντας για την έναρξη μιας νέας εποχής. «Αυτή είναι η αρχή μιας νέας βιομηχανικής επανάστασης», είπε στο Bloomberg News. «Αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό».

    Η Walmart επίσης ανακοίνωσε ισχυρότερα του αναμενόμενου κέρδη πρώτου τριμήνου νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις πωλήσεων και κερδών της, ωθώντας την χρηματιστηριακή της αξία πάνω από τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. Η μετοχή της Walmart έχει αυξηθεί κατά 23% φέτος.

    Αλλά η ανάπτυξή της υστερεί σε σύγκριση με την ορμή της Nvidia. Η μετοχή της κατασκευάστριας τσιπ έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των εταιρειών του δείκτη S&P 500 φέτος, σημειώνοντας άνοδο 110%.

    Post-Earnings Gains | Jensen Huang's wealth often jumps after quarterly reports
    Η περιουσία του Jensen Huang αυξάνεται κάθε φορά που η Nvidia ανακοινώνει τριμηνιαία αποτελέσματα

    Διασημότητα της τεχνητής νοημοσύνης

    Ο Huang, με το χαρακτηριστικό μαύρο δερμάτινο μπουφάν του, έχει εξελιχθεί σε διασημότητα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

    Η εταιρεία του ξεκίνησε ως πάροχος καρτών γραφικών για gamers ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ωστόσο, τα chip της Nvidia κρίθηκαν κατάλληλα για την ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης και αυτό βοήθησε στο άνοιγμα μιας νέας αγοράς – και της έδωσε προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών.

    Η περιουσία του Huang προέρχεται από το μερίδιο 3,5% που κατέχει στην Nvidia, την οποία συνίδρυσε το 1993 με τους φίλους του Chris Malachowsky και Curtis Priem και της οποία ηγείται έκτοτε, κατέχοντας την θέση του CEO.

    Η εταιρεία δημιούργησε την πρώτη λεγόμενη μονάδα επεξεργασίας γραφικών το 1999 και εισήχθη στο χρηματιστήριο τον ίδιο χρόνο.

    Ο Huang γεννήθηκε στην Ταϊβάν και πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια εκεί και στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, οι αναταραχές στην περιοχή ώθησαν τους γονείς του να τον στείλουν να ζήσει με συγγενείς στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

    Έλαβε πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού το 1984 από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και μεταπτυχιακό στον ίδιο τομέα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 1992.

    Διαβάστε επίσης:

    Nvidia: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα κέρδη στο τρίμηνο – Ανακοίνωσε split 10 προς 1

    Ο Bezos, ο Zuckerberg και οι άλλοι: Ποια στελέχη των Magnificent Seven ρευστοποιούν και γεμίζουν τις τσέπες τους

    Nvidia: Το success story των $2 τρισ. του Τζεν-Σουν Χουάνγκ – H «χρυσή συνταγή» και η επόμενη τιμή -στόχος



    ΣΧΟΛΙΑ