• Business

    Jeff Bezos: Συνεχίζει τις πωλήσεις μετοχών της Amazon – Ρευστοποιήσεις άνω των 6 δισ. δολ. τον Φεβρουάριο

    • NewsRoom

    Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon


    Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε επιπλέον ρευστοποιήσεις μετοχών της εταιρείας, αυξάνοντας την αξία των συνολικών πωλήσεων που έχει πραγματοποιήσει αυτό τον μήνα σε πάνω από 6 δισ. δολάρια.

    Σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου, ο δισεκατομμυριούχος πούλησε την Τρίτη και την Τετάρτη περίπου 12 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, με μέση τιμή τα 169,50 δολάρια ανά μετοχή.

    Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν βάσει του προγράμματος πωλήσεων του Bezos που έχει τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Νοέμβριο. O μεγιστάνας μπορεί να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας.

    Πούλησε περίπου 12 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας και άλλα 12 εκατομμύρια μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα.

    Οι πωλήσεις αυτού του μήνα είναι οι πρώτες που πραγματοποιεί ο ιδρυτής της Amazon από τον Μάιο του 2021, τη χρονιά που παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Ωστόσο, πέρυσι χάρισε περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Amazon.

    Τον Νοέμβριο, ο Jeff Bezos είχε γνωστοποιήσει ότι φεύγει από το Σιάτλ και μετακομίζει στο Μαϊάμι, προκειμένου να βρίσκεται πιο κοντά στην εταιρεία αεροδιαστημικής του, Blue Origin, καθώς και στην οικογένεια της μνηστής του Lauren Sanchez, επισημαίνει το CNBC.

    Η κίνηση αυτή θα του εξοικονομήσει επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους επί των πωλήσεων μετοχών. Καθώς σε αντίθεση με την πολιτεία της Ουάσιγκτον που εφάρμοσε πρόσφατα εισφορά 7% στα κέρδη κεφαλαίου, η πολιτεία της Φλόριντα δεν έχει τέτοιο φόρο.

    Ο Bezos είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 191,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

    Διαβάστε ακόμη:

     Jeff Bezos: Ρευστοποίησε μετοχές της Amazon αξίας 4 δισ. δολαρίων σε μόλις 4 συνεδριάσεις

    John Paulson: Δικαστική απόφαση σοκ για τον μεγαλοεπενδυτή στο Πουέρτο Ρίκο

    Η πλουσιότερη γυναίκα της Ανατολικής Ευρώπης, η αυτοκρατορία των 43 δισ. δολ. και η στροφή στις αγορές της Δύσης



    ΣΧΟΛΙΑ