• Business

    JD Sports: Εξαγοράζει την Hibbett έναντι $1,1 δισ. – Προχωρά το σχέδιο επέκτασης στις ΗΠΑ

    • Bloomberg

    Regis Schultz, CEO JD Sports (Πηγή: retailgazette.co.uk)


    Στην εξαγορά της εισηγμένη αμερικανικής εταιρείας Hibbett sports, προχωρά η βρετανική εταιρεία αθλητικών ειδών JD Sports, έναντι περίπου 1,1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να επιταχύνει την επέκτασή της στις ΗΠΑ.

    Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά 300 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω των υφιστάμενων ταμειακών της πόρων στις ΗΠΑ και με 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω τραπεζικών διευκολύνσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

    Η εξαγορά θα ενισχύσει την περιορισμένη παρουσία της εταιρείας στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JD Sports, Régis Schultz.

    Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Βόρεια Αμερική θα αυξηθεί στο 40% από 32% που είναι σήμερα, ανέφερε η εταιρεία.

    Η Hibbett, η οποία διαχειρίζεται επίσης την αλυσίδα αθλητικών ειδών City Gear, διαθέτει 1.169 καταστήματα στις ΗΠΑ που πωλούν κορυφαίες μάρκες, όπως Nike και Adidas, ειδικά σε υποδήματα.

    Όπως ανέφερε τον Φεβρουάριο η WSJ, η JD έχει εντοπίσει την ευκαιρία στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς η φθίνουσα ζήτηση των Αμερικανών για αθλητικά παπούτσια και αθλητικά είδη έχει επηρεάσει αρνητικά σημαντικούς παίκτες όπως η Nike, Adidas και Foot Locker.

    Η JD Sports έχει αγοράσει τρεις λιανοπωλητές στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και στοχεύει σε περισσότερα από 1.300 καταστήματα στις ΗΠΑ έως το 2028, από περίπου 900 σήμερα.

    Με έδρα το Bury στη βόρεια Αγγλία, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1981 από τους John Wardle και David Makin.

    Ο μεγαλύτερος μέτοχός της είναι η Pentland Group, μια βρετανική εταιρεία επενδύσεων της οποίας το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τη μάρκα μαγιό Speedo και την εξωτερική ετικέτα Berghaus, με μερίδιο αγοράς 55%.

    Η εταιρεία λειτουργούσε 3.347 καταστήματα παγκοσμίως από τον Σεπτέμβριο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι τρεις μεγάλες αγορές της, το Ηνωμένο Βασίλειο, η ηπειρωτική Ευρώπη και οι ΗΠΑ, αποτελούν περίπου το 1/3 των δραστηριοτήτων της.

    Διαβάστε επίσης: 

    JD Sports: «Βουτιά» πάνω από 20% η μετοχή μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις – Απογοήτευση στον κλάδο

    JD Sports: Η πτώχευση της ολλανδικής θυγατρικής, η Cosmos Sport και οι ισορροπίες στην ελληνική αγορά

    Novartis: Ανεβάζει τον πήχη για τα αποτελέσματα της λόγω της αυξημένης ζήτησης



    ΣΧΟΛΙΑ