• Business

    Novartis: Ανεβάζει τον πήχη για τα αποτελέσματα της λόγω της αυξημένης ζήτησης – Άνοδος της μετοχής

    • Bloomberg
    Vasant (Vas) Narasimhan, CEO Novartis

    Vasant (Vas) Narasimhan, CEO Novartis


    Η Novartis αυξάνει τις προβλέψεις της καθώς οι πωλήσεις των νέων blockbuster φαρμάκων της για καρδιοπάθειες και ψωρίαση ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

    Οι πωλήσεις θα αυξηθούν με υψηλό μονοψήφιο έως χαμηλό διψήφιο ποσοστό, ενώ τα βασικά λειτουργικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν με χαμηλό διψήφιο ρυθμό, δήλωσε την Τρίτη ο φαρμακευτικός κολοσσός με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας.

    Η φαρμακευτική εταιρεία πιέζει για ανάπτυξη μετά από χρόνια διαδοχικών αναδιαρθρώσεων, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Vas Narasimhan μείωσε θέσεις εργασίας και προχώρησε στην απόσχιση ορισμένων μονάδων.

    Η εταιρεία δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα μειώσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό ανάπτυξης φαρμάκων κατά 1% έως 2% τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν τώρα είναι μικρές τροποποιήσεις παρά ριζικές αναμορφώσεις, δήλωσε ο Narasimhan σε συνέντευξη στο Bloomberg TV.

    Η εταιρεία πρότεινε τον πρώην πρόεδρο της Bristol-Myers Squibb Co., Giovanni Caforio, να αντικαταστήσει τον Joerg Reinhardt, του οποίου η θητεία ως προέδρου του ΔΣ της, λήγει το επόμενο έτος.

    Άνοδος της μετοχής

    Η μετοχή σημείωσε άνοδο έως και 5% στις συναλλαγές της Ζυρίχης, τη μεγαλύτερη από τις 18 Ιουλίου του περασμένου έτους. Τα ετήσια κέρδη της είναι 7,8%, έναντι απωλειών 7,7% της μετοχής της ανταγωνίστριας ελβετικής εταιρείας Roche Holding AG.

    Η Novartis ανέφερε ότι οι πωλήσεις του φαρμάκου για την καρδιά Entresto αυξήθηκαν περισσότερο από το ένα τρίτο στα 1,88 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα από το φάρμακο για την ψωρίαση Cosentyx αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο στα 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι πωλήσεις του Pluvicto, ενός φαρμάκου για τον καρκίνο, ήταν ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Η Novartis συμφώνησε τον Φεβρουάριο να εξαγοράσει την MorphoSys έναντι 2,7 δισ. ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια), προσθέτοντας τις θεραπείες για τον καρκίνο της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας στο χαρτοφυλάκιο της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Novartis: Εξαγοράζει την MorphoSys έναντι 2,7 δισ. ευρώ – Στοχεύει σε φάρμακο κατά του καρκίνου

    IDEAL Holdings: Συμφωνία για την πώληση της Astir Vitogiannis S.A. στην Guala Closures

    Ελον Μασκ: Γιατί η Tesla συνεχίζει να ρίχνει τις τιμές στα οχήματά της

     



    ΣΧΟΛΙΑ