• Business

    James Dyson: Ποια είναι η κορυφαία τραπεζίτισσα που προσέλαβε ως σύμβουλο ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας

    • NewsRoom
    James Dyson (αριστερά), Tan Su Shan (δεξιά)

    James Dyson (αριστερά), Tan Su Shan (δεξιά)


    Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος James Dyson προσέλαβε μία από τις κορυφαίες τραπεζίτισσες της Σιγκαπούρης ως διευθύντρια της εταιρείας holding που ελέγχει την αυτοκρατορία του.

    Πρόκειται για την Tan Su Shan, επικεφαλής του τμήματος τραπεζικών υπηρεσιών για θεσμικούς της DBS Group Holdings.

    Σύμφωνα με το Bloomberg η Tan Su Shan έχει διοριστεί από τα τέλη του 2022 στην Weybourne Holdings του Dyson, στο δυναμικό της οποίας περιλαμβάνονται ακόμη ο πρώην πρόεδρος της Singapore Airlines Ltd. και ένα μέλος εκ των πλουσιότερων οικογενειών της Σιγκαπούρης.

    Ο Dyson είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου με καθαρή περιουσία 15,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Η επιχείρησή του Dyson με τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, είναι γνωστή για την ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα, τους στεγνωτήρες χεριών και τις συσκευές φιλτραρίσματος του αέρα, καθώς και για τις επαγγελματικές ηλεκτρικές βούρτσες μαλλιών.

    Η Weybourne Holdings, με έδρα τη Σιγκαπούρη, επιβλέπει τις εταιρείες του Dyson και το οικογενειακό του γραφείο, το οποίο επενδύει σε ακίνητα, στη γεωργία και σε διάφορες επιχειρήσεις.

    Το 2019 ο δισεκατομμυριούχος μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του από την Βρετανία στη Σιγκαπούρη και σύμφωνα με το bloomberg, έκτοτε η Weybourne Holdings έχει λάβει πάνω από 2,4 δισ. δολάρια σε μερίσματα και μεταφορές κεφαλαίου από την Dyson Holdings.

    Η Tan, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι από τα στελέχη με το πιο υψηλό κύρος στην εταιρεία συμμετοχών.

    Έχει εργαστεί στην Morgan Stanley, την Citigroup και εντάχθηκε στην μεγαλύτερη τράπεζα της νοτιοανατολικής Ασίας, την DBS Group Holdings από το 2010, αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια το πιο σημαντικό τμήμα, αυτό των θεσμικών επενδυτών.

    Ο δισεκατομμυριούχος James Dyson και η σύζυγός του προκάλεσαν αίσθηση πριν από σχεδόν 2,5 χρόνια όταν πούλησαν έναντι 62 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης (46 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) το υψηλότερο ρετιρέ της Σιγκαπούρης, το οποίο είχαν αγοράσει ένα χρόνο πριν στην τιμή  ρεκόρ των 73,8 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης.

    Το ρετιρέ που καταλαμβάνει τους τρεις υψηλότερους ορόφους ενός 64όροφου ουρανοξύστη διαθέτει δική του πισίνα υπερχείλισης και ιδιωτικό ασανσέρ που ξεκινά από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bernard Arnault: O πλουσιότερος άνθρωπος σήμανε την έναρξη της κούρσας διαδοχής – Οι πέντε κληρονόμοι της αυτοκρατορίας των 200 δισ. δολ.

    Evergrande: Πώς ο πρόεδρος της εταιρείας έχασε το 93% του πλούτου του – Από τα 42 δισ. δολ. στα 3 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ