• Business

    Ειρήνη Βανταράκη (Greek House Davos): Θέλουμε να αυξήσουμε την ορατότητα της χώρας-Πάμε στο Νταβός για να κλειστούν δουλειές

    Ειρήνη Βανταράκη, διευθύντρια και CEO της πρωτοβουλίας Greek House Νταβός

    Ειρήνη Βανταράκη, διευθύντρια και CEO της πρωτοβουλίας Greek House Νταβός


    Η Ελλάδα – για πρώτη φορά – με το Greek House Davos θα έχει παρουσία στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) από τις 22 έως τις 26 Μαΐου 2022 στο Νταβός της Ελβετίας.

    Το Greek House Davos (GHD – Ελληνικό Σπίτι στο Νταβός) είναι μια παράλληλη διοργάνωση (side event)  που  θα δώσει την ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις να εξερευνήσουν νέες αγορές και παγκόσμιες ευκαιρίες και στην ελληνική Πολιτεία να προβάλει τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας.

    Η Ιδρύτρια και Διευθύντρια του οργανισμού Greek House Davos, Ειρήνη Βανταράκη, επικεφαλής της διοργάνωσης για το Ελληνικό Περίπτερο στο Νταβός,   μιλάει στο mononews.gr και εξηγεί τους στόχους και τα οφέλη που προσδοκά η χώρα, από την πρωτοβουλία αυτή.

    “Στο Greek House Davos, που διοργανώνεται με την αρωγή και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, θα βρίσκονται ο υπουργός ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Όλοι θα έρθουν έτοιμοι με το πορτοφόλιό τους για να ενημερώσουν το επενδυτικό κοινό. Είμαστε μια ομάδα που θα ενισχύσει την παρουσία του Πρωθυπουργού στο Νταβός για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρωτοβουλία ήταν δική μου αλλά την υποστήριξαν όλοι γιατί εκεί οι επαφές μπορούν να είναι πολύ επιδραστικές και το αποτύπωμά τους θα είναι πολύ σημαντικό”, τονίζει η κυρία Βανταράκη.

    ” Θα έχουμε το δεύτερο ρόλο, ο πρώτος ρόλος είναι του Πρωθυπουργού και θα λειτουργήσουμε σαν ομάδα υποστήριξης στο έργο του” σημειώνει η κυρία Βανταράκη.

    “Yπάρχει ευκαιρία στην Ελλάδα”

    Οι μεγαλύτεροι διεθνείς επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα στη σημερινή απαιτητική συγκυρία και μετά τις επαφές τους με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι το κεντρικό πρόσωπο στο World Economic Forum θα μπορούν στο Greek House Davos να μάθουν περισσότερα για τους τομείς που τους ενδιαφέρουν.

    “Ζούμε σε μια περίεργη περίοδο αλλά θέλουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα είναι πολύ ενισχυμένο και θέλουμε να αυξήσουμε την ορατότητα της χώρας στα κέντρα αποφάσεων οικονομικής επιρροής και είναι θετικό ότι η πολιτική ηγεσία έχει αντιληφθεί τη σημασία αυτής της προσπάθειας ενίσχυσης της ορατότητας της χώρας.

    Όπως εξηγεί  υπάρχει ευκαιρία στην Ελλάδα.

    “Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ρόλο την επόμενη μέρα και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό στα κέντρα επιχειρηματικής επιρροής του κόσμου. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι το πιο σημαντικό γεγονός, και είναι πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετέχει συντονισμένα. Η συγκυρία είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί η ναυτιλία και η ενέργεια είναι στο επίκεντρο παγκοσμίως και η Ελλάδα έχει ισχυρό πλεονέκτημα εκεί.

    Ταυτόχρονα έχουμε πολλά επενδυτικά εργαλεία και φορολογικά για τους παγκόσμιους ομίλους και είναι μια πολύ καλή περίοδος για να δημιουργηθούν υπεραξίες και πλούτος και επομένως να αυξηθεί το μέσο εισόδημα όλων. Και τώρα οι 1000 ισχυρότεροι όμιλοι, που είναι τα μέλη του World Economic Forum, βλέπουν και αυτοί την ευκαιρία που υπάρχει στη χώρα.

    “Ο σκοπός μας είναι να είναι ορατή η Ελλάδα στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα, εκεί πάμε για να κλειστούν δουλειές”, τονίζει χαρακτηριστικά

    Το Greek House Davos  θα φέρει σε επαφή και θα συνδέσει, μέσω ενός δυναμικού προγράμματος υψηλού επιπέδου συναντήσεων, δείπνων, διαλόγων και εκδηλώσεων, το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα με τους ηγέτες του διεθνούς επιχειρείν, προβάλλοντας το φιλο-επενδυτικό κλίμα της Ελλάδας ως καίριο συστατικό στοιχείο για την προσέλκυση επενδύσεων και την επανατοποθέτηση της Ελλάδας ως προτιμητέου επενδυτικού προορισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ