• Business

    Υπόθεση Folli Follie: Η δικαστική απόφαση που κρίνει τα πάντα…

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου επί της νέας αίτησης προστασίας από τους πιστωτές που κατέθεσε η Folli Follie, περιμένουν τα εμπλεκόμενα μέρη για να καθορίσουν την στάση τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η PwC, η οποία εμφανίζεται ως το επικρατέστερο «φαβορί» για την ανάληψη του οικονομικού ελέγχου. Καλά πληροφορημένες πηγές υπογραμμίζουν πως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία και τονίζουν πως όλα θα εξαρτηθούν από την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, η οποία θα κρίνει το μέλλον της άλλοτε πανίσχυρης εταιρείας,

    Σε περίπτωση που η απόφαση είναι θετική για την εταιρεία – κάτι που πολλοί θεωρούν ως την πιθανότερη εξέλιξη-, τότε όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα ληφθεί η οριστική απόφαση. Κομβικό σημείο πέρα από την ανεξαρτησία του διοικητικού συμβουλίου και την πρόσβαση σε όλα τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου, φέρεται να είναι η ύπαρξη ικανού και επαρκούς χρόνου για τη διενέργεια του ελέγχου.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr, η χάραξη συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος στην έκδοση πορίσματος είναι κάτι που προβληματίζει την PwC, η οποία θέλει να γνωρίζει την έκταση και το εύρος του ελέγχου που θα κληθεί να διενεργήσει. Η έκταση και το εύρος είναι οι δυο παράμετροι που θα κρίνουν και το ύψος του τιμήματος. Όπως λένε χαρακτηριστικά πηγές της PwC, όλα θα κριθούν από τον σκοπό του ελέγχου, αποφεύγοντας να αναφερθούν σε συγκεκριμένο ποσό.

    Ορισμένες πηγές πάντως εκτιμούν ότι το τίμημα μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 3 εκατ. ευρώ και 3,5 εκατ. ευρώ.

    Το οικονομικό κόστος είναι καθοριστικό γιατί η Follie Follie έχει περιορισμένη ρευστότητα. Η περιορισμένη ρευστότητα φέρεται να είναι ο βασικός λόγους που A&M δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το δικανικό έλεγχο.

    Σε στάση αναμονής οι διεθνείς μάρκες

    Με το βλέμμα καρφωμένο στην σημερινή ετυμηγορία του Δικαστηρίου για την Folli Follie βρίσκονται και οι διεθνείς οίκοι μόδας που συνεργάζονται με την οικογένεια Κουτσολιούτσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεθνείς οίκοι όπως και τα περισσότερα μέρη που εμπλέκονται στην υπόθεση περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους.

    Μέχρι στιγμής πάντως, παρότι θα μπορούσαν, δεν έχουν καταγγείλει τις συμβάσεις τους καθώς πέραν από την πίστωση χρόνου που δίνουν στον συνεργάτη τους εξακολουθούν να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους. Ανάλογη στάση κράτησαν, όπως αναφέρουν έμπειρα στελέχη της αγοράς, και με άλλους συνεργάτες τους στην Ελλάδα που αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες.

    Ανεξάρτητα από τις σημερινές εξελίξεις, και αν λάβει την πίστωση χρόνου που ζητάει για να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο εξυγίανσης, παραμένει το ερώτημα εάν η Folli Follie καταφέρει να επιβιώσει από αυτή την ιστορία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως πολύ δύσκολα η αμαρτωλή εταιρεία θα αποφύγει την πτώχευση, καθώς αμφιβάλλουν εάν βρεθεί κάποιος σοβαρός επενδυτής να παίξει τον ρόλο του «λευκού ιππότη».

    «Είναι μια υπόθεση που έχει κακοφορμίσει. Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος επενδυτής με δυνατότητες να εμπλακεί υπό αυτές τις συνθήκες…», επισημαίνει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του λιανεμπορίου.



    ΣΧΟΛΙΑ