• Business

    Invel: Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την Prodea – Στα €7,50 ανά μετοχή το προσφερόμενο τίμημα

    • NewsRoom
    Χριστόφορος (Chris) Παπαχριστοφόρου. Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής της ΠΑΝΓΑΙΑ και ιδρυτής της Invel Real Estate Management.

    Χριστόφορος (Chris) Παπαχριστοφόρου ιδρυτής της Invel Real Estate Management.


    Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών της Prodea ανακοίνωσε η Invel.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία με την επωνυμία «INVEL REAL ESTATE (NETHERLANDS) II BV», με καταστατική έδρα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, ανακοίνωσε την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας Euro 2,71 εκάστη της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία με επωνυμία «ΠΡΟΝΤΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» . Η Invel προσφέρει Euro 7,50 σε μετρητά, για κάθε Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης .

    Την 05.10.2023 η εταιρεία Invel RE Holdings (Cyprus) Limited, η οποία ελέγχεται, από τον κ. Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου, απέκτησε, άμεσα, το σύνολο (100%) των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της εταιρείας Invel Real Estate Partners Greece SAS και συνακόλουθα απέκτησε τον έλεγχο της τελευταίας. Κατά συνέπεια η Invel RE Holdings (Cyprus) Limited απέκτησε έμμεσο έλεγχο συνολικά 222.288.779 μετοχών της Εταιρεία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 87% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και οι οποίες κατέχονται από οντότητες ελεγχόμενες από την Invel Real Estate Partners Greece SAS, περιλαμβανομένων 204.975.700 μετοχών της Εταιρείας που κατέχονται, άμεσα και έμμεσα, από τον Προτείνοντα, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 80,22% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε για τον Προτείνοντα η υποχρέωση υποβολής Δημόσιας Πρότασης, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης

    Τι φέρνουν οι ανακατατάξεις στην Prodea – Οι κινήσεις του Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου

    Ξενοδοχεία: Οι πρωταγωνιστές των deals €360 εκατομμυρίων του α’ εξαμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ