• Business

    Ιντρακόμ: Τι λέει η αγορά για την αύξηση της συμμετοχής του Σωκράτη Κόκκαλη στη μετοχή και τη νέα εταιρεία ακινήτων

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Δεν έχουν περάσει 15 μέρες από την ημέρα που πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μετόχων της Ιντρακόμ η «φειδωλή» επιστροφή κεφαλαίου των 10 λεπτών στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και οι εξελίξεις για τον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη τρέχουν.

    Χθες έγινε γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ιντρακόμ αποφάσισε την απόσχιση του κλάδου ακινήτων και την εισφορά του σε νέα εταιρεία που θα συσταθεί. Όπως ειπώθηκε επισήμως, στόχος της απόσχισης είναι η βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και των επενδυτικών ευκαιριών σε παρόμοια περιουσιακά στοιχεία καθώς και η διευκόλυνση πιθανών συνεργειών.

    Λίγες μέρες πριν από την χθεσινή ανακοίνωση είχαν προηγηθεί οι αγορές μετοχών επί τριήμερο (5/6&7/10) στις αρχές Οκτωβρίου,  του κ. Δημήτρη Θεοδωρίδη, ενώ στις 11/10 ο ίδιος ο κ. Κόκκαλης αγόρασε μέσω εταιρείας συνδεδεμένης με αυτόν, 1,350 εκατ. τεμάχια με εξωχρηματιστηριακή διαδικασία.

    Η κινητικότητα αυτή των βασικών μετόχων γύρω από τη μετοχή έχει προβληματίσει την αγορά, αφού η μετοχή κινείται μεταξύ 1,50 -1,65, δίνοντας την αίσθηση ότι η συσσώρευση αυτή θα οδηγήσει σε εξελίξεις.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πώληση της Ιντρακάτ, η Ιντρακόμ θα εμφανίσει στο τέλος της χρήσης σοβαρή ενίσχυση στα καθαρά της αποτελέσματα. Αν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστών, προχωρήσει, όπως λέγεται, η πώληση της Ιντρακομ Defense, η κερδοφορία αυτή θα ενισχυθεί, οπότε θα πρέπει να αναμένεται επιπλέον γύρος επιστροφής κεφαλαίου.

    Όταν πουληθεί η Intracom Defense (EBITDA 2,7 εκατ. ευρώ το 2021 και 20 εκατ. ευρώ ταμείο) σε αποτίμηση (EV) περίπου 60 εκατ.  Ευρώ, τότε η INTRACOM  θα έχει στα ταμείο της  της περίπου 300 εκατ. ευρώ, από 230 έως 240 εκατ. σήμερα (περιλαμβανομένων και των κεφαλαίων από την πώληση της συμμετοχής στην Ιντρακάτ που απέφερε περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ).

    Εάν προσθέσουμε και την αξία των ακινήτων που έχει στην κατοχή της μέσω της  Intradevelopment που αξίζουν 100 εκατ. ευρώ τότε θα μιλάμε για μια εταιρεία με αξία 400 εκατ. ευρώ. Όταν η αποτίμηση σήμερα διαμορφώνεται στα 137 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιντρακόμ: Σπάει στα δύο η εταιρεία – Σε νέα θυγατρική ο κλάδος των ακινήτων

    Παπουτσάνης: Εγκρίθηκε η διανομή 350.000 ευρώ από τα καθαρά κέρδη του 2021 σε στελέχη και εργαζόμενους

    Trastor: Πούλησε εμπορικό κατάστημα στον Πειραιά έναντι 1,75 εκ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ