• Business

    Intel: Συζητά να γίνει βασικός επενδυτής της εταιρείας ημιαγωγών Arm

    • NewsRoom
    Ο CEO της Intel, Pat Gelsinger

    Ο CEO της Intel, Pat Gelsinger


    H βρετανική εταιρεία σχεδιασμού τσιπ Arm Ltd., την οποία στηρίζει η SoftBank, βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Intel, με στόχο να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές της χρονιάς, αναφέρουν πληροφορίες του Bloomberg.

    Η Arm έχει συνομιλίες και με άλλες εταιρείες σχετικά με τη συμμετοχή τους στην IPO, ωστόσο, αυτές θα μπορούσαν να μην ολοκληρωθούν με επιτυχία αναφέρουν πληροφορίες. Επίσης, δεν είναι ακόμη σαφές πόσα θα επενδυθούν στην Arm ή ποια θα είναι η δομή.

    Η εταιρεία θέλει να συγκεντρώσει έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την εισαγωγή της στην αγορά της Νέα Υόρκη αργότερα φέτος, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg News. Η μετοχή της SoftBank σημείωσε άνοδο άνω του 7% το πρωί της Τρίτης στο Τόκιο.

    Εάν οι συνομιλίες επιτύχουν, η Intel θα γίνει βασικός επενδυτής (anchor investor) και θα εισαχθεί στο ενημερωτικό δελτίο IPO της Arm πριν από την εισαγωγή.

    Οι anchor investors που αγοράζουν μετοχές αξίας 100 έως 200 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν δημοφιλείς για στις IPO που σχετίζονται με ημιαγωγούς τα τελευταία χρόνια.

    Ένας βασικός στόχος του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intel, Pat Gelsinger, προκειμένου να επιστρέψει η εταιρεία στην κορυφή της βιομηχανίας ημιαγωγών είναι να ανοίξει τα εργοστάσιά της σε άλλες εταιρείες, ακόμη και σε ανταγωνίστριες.

    Εάν θέλει να ανταγωνιστεί την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. η Intel θα πρέπει να παράγει τσιπ που να περιέχουν την ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνολογία της Arm.

    Λαμβάνοντας μια θέση στην Arm, ο Gelsinger μπορεί να δείξει την δέσμευση του σε αυτήν. Κατά τη διάρκεια της 50χρονης ιστορίας της, τα εργοστάσια της Intel έχουν σχεδόν αποκλειστικά δουλέψει στα δικά της σχέδια.

    Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η δημόσια δημόσια εγγραφή στο Arm μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ από εταιρεία τσιπ.

    Η αποτίμηση του Arm δεν έχει ακόμη καθοριστεί και η εταιρεία μπορεί να αποτιμηθεί από 30 έως 70 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg News.

    Διαβάστε ακόμη:

    IKEA: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη στρατηγική πωλήσεων – Συμβουλές εσωτερικής διακόσμησης εξ αποστάσεως

    «AI or not?»: Εταιρείες στη μάχη εναντίον της σκοτεινής πλευράς του AI

     Intel: Βουτιά 133% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, αλλά καλύτερα από τις εκτιμήσεις

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ