• Business

    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Νέος CEO για το κρατικό Fund των 90 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom


    Το ομοσπονδιακό ταμείο περιουσίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διόρισε τον Mohamed Hamad Al Mehairi ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό του, αντικαθιστώντας τον Mubarak Rashed Al Mansoori, ο οποίος ηγήθηκε της οντότητας 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων για λίγο περισσότερα από 15 χρόνια.

    Ο Al Mehairi ήταν προηγουμένως εκτελεστικός διευθυντής στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων στην Emirates Investment Authority. Εργάστηκε επίσης στο επενδυτικό ταμείο 276 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Άμπου Ντάμπι, Mubadala Investment Co., και στην κρατική ενεργειακή εταιρεία Adnoc.

    Η Χάσα Μπαλούμα, η οποία συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο πολλών εταιρειών χαρτοφυλακίου EIA, ανυψώθηκε στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία καθώς το θέμα είναι ιδιωτικό. Αυτό την τοποθετεί ως μία από τις πιο ανώτερες γυναίκες σε κρατικό επενδυτικό ταμείο στον Περσικό Κόλπο.

    Οι εκπρόσωποι της EIA δεν απάντησαν σε κλήσεις και μηνύματα που ζητούσαν σχόλια.

    Ιδρύθηκε το 2007, η EIA είναι το μικρότερο από τα πολλαπλά επενδυτικά ταμεία των ΗΑΕ. Η μεγαλύτερη συμμετοχή της είναι μερίδιο 60% στην Emirates Telecom, έναν κολοσσό 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Vodafone Group Plc και ακολουθεί μια φιλόδοξη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης.

    Το αμοιβαίο κεφάλαιο κατέχει επίσης μερίδιο στην Du, η οποία είναι η άλλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΑΕ. Τα τελευταία χρόνια, το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει επενδύσει σε μια σειρά από τοπικές καταχωρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της IPO ορόσημο της κύριας εταιρείας κοινής ωφέλειας του Ντουμπάι.

    Ο Σεΐχης Mansour bin Zayed, αδελφός του προέδρου των ΗΑΕ, Sheikh Mohammed bin Zayed, είναι πρόεδρος της EIA. Άλλα επενδυτικά ταμεία στη χώρα του Κόλπου περιλαμβάνουν το Abu Dhabi Investment Authority, που είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, και το ADQ.

    Διαβάστε επίσης:

    Amandine Ohayon: Ποια είναι η νέα CEO του οίκου Stella McCartney

    Χαρίτσης: Πράξη ευθύνης και ελπίδας η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Thanksgiving: Τι γιορτάζουν οι Αμερικανοί, πότε ξεκίνησε η γιορτή



    ΣΧΟΛΙΑ