• Business

    Ίλιγγος: Δείτε πόσα χρήματα βγάζει το λεπτό ο Mr Ζara

    • NewsRoom
    Amancio Ortega. Μέτοχος Zara

    Amancio Ortega. Μέτοχος Zara


    Δύσκολο να βρεθεί άνθρωπος, που να μην έχει επισκεφθεί έστω και μία φορά στη ζωή του, ένα κατάστημα Zara προκειμένου να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ σε απίστευτα χαμηλές τιμές.  Τα Ζara όχι μόνο έχουν κατακτήσει μια ισχυρή θέση στη βιομηχανία της μόδας αλλά συνεχίζουν ακάθεκτα την επεκτατική τους πορεία. Μια πορεία που αποφέρει τεράστια κέρδη στον ιδρυτή της και τους μετόχους της.

    Ιδρυτής τους, είναι ο Amancio Ortega, o οποίος δημιούργησε αυτό το high street fashion brand που σήμερα είναι ίσως το πιο γνωστό label σε όλο τον κόσμο.

    Η ιδιοφυής ιδέα του ιδρυτή των Zara, Amancio Ortega οδήγησε στη δημιουργία μιας πραγματικά κερδοφόρας επιχείρησης.

    Το επιχειρηματικό σχέδιο του Amancio Ortega έδειξε ότι ήταν απόλυτα μελετημένο και βέβαια η επιτυχία του έχει αλλάξει τα δεδομένα στη βιομηχανία της μόδας και τον τρόπο που οι καταναλώτες αγοράζουν fashion items.

    Η περιουσία του Αmancio Ortega τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου (σύμφωνα με άρθρο του Forbes τον Αύγουστο του 2017) και τα κέρδη της επιχείρησης αυξάνουν με ιλλιγιώδη ταχύτητα τα ποσά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

    Τα καθαρά κέρδη του ομίλου Inditex στον οποίο ανήκουν τα Zara (αλλά και τα Ζara Home, Μassimo Dutti και Bershka) έχουν εκτοξευθεί.

    Ποιο είναι το ποσό που μπορεί να κερδίζει ανά λεπτό ο ιδρυτής των Ζara από τις πωλήσεις των καταστημάτων του διάσημου brand;

    Η συνολική περιουσία του Amancio Ortega αγγίζει τα 74,1 δισεκατομμύρια δολάρια: κερδίζει ετησίως περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια. Ο ιδρυτής των Zara έχει κέρδος 761 δολάρια το λεπτό (627.01 ευρώ). Kάθε μέρα που περνά γίνεται πλουσιότερος κατά 1.095.890 δολάρια.

    zara

    Φαίνεται ότι η επιτυχία του brand έγκειται τόσο στην ταχύτητα με την οποία εναλλάσσονται οι τάσεις αλλά και στις προσιτές τιμές των fashion items του.

    Amancio Ortega. Μέτοχος Zara
    Amancio Ortega. Μέτοχος Zara

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αλλάζουν οι αγορές μας στα ZARA – Ποιο «προνόμιο» καταργείται στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Zara – Η&Μ: Ο νικητής και ο μεγάλος χαμένος της κρίσης



    ΣΧΟΛΙΑ