• Business

    Οικογένεια Κουτσολιούτσου: Ακόμα και ποινική δίωξη για κακούργημα μπορεί να ασκήσει ο εισαγγελέας για Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Ραγδαίες αναμένεται να είναι από εδώ και στο εξής οι διαδικασίες για την Folli Follie μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει στην κατάθεση έγκλησης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Οι κατηγορίες θα είναι παρεμπόδιση Ελέγχου και άρνηση παροχής οικονομικών στοιχείων. Τα πρόσωπα που θα περιλαμβάνονται σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα είναι  ολόκληρη η διοίκηση της εταιρίας μεταξύ αυτών ο πρόεδρος Δημήτρης Κουτσολιούτσος , η αντιπρόεδρος Καίτη Κουτσολιούτσου και ο διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Βέβαια ο εισαγγελέας η στην συνέχεια ο ανακριτής μπορεί να κρίνει ότι κάποια πρόσωπα από τα παραπάνω μπορεί να εξαιρεθούν από την διαδικασία.

    Η έγκληση θα κατατεθεί σύμφωνα με το Ν 1969/1991 (που αφορά εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις), αρ.76 παρ. 8 το οποίο αναφέρει ότι: «Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και υπάλληλοι νομικών προσώπων, χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι και χρηματιστές που εν γνώσει τους υποβάλλουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή παραλείπουν την υποβολή στοιχείων ή παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή δημοσιεύουν ψευδή ή ανακριβή οικονομικά στοιχεία για την επιχείρηση τους τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι πενήντα εκατομμύρια δραχμές».

    Με αυτόν τον τρόπο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δέχεται ουσιαστικά εκ των προτέρων ότι έχουν διαπραχθεί αδικήματα από τη διοίκηση της Folli Follie και ότι έχουν ζημιωθεί φυσικά και νομικά πρόσωπα.

    Κακούργημα η Πλημμέλημα 

    Στο Ποινικό Δίκαιο, μόνος αρμόδιος για την υποβολή μιας υπόθεσης σε δικαστική κρίση με την άσκηση της ποινικής δίωξης είναι ο Εισαγγελέας και ο Δημόσιος κατήγορος για τα πταίσματα.

    Αρμόδια Δικαστήρια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια, ενώ οι δράστες τιμωρούνται με τις ποινές της φυλάκισης, της κάθειρξης, της χρηματικής ποινής ή/και του προστίμου.

    Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έπειτα από την απόφαση αναστολής της μετοχής, την οποία αιτήθηκε η FFG, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για «αδυναμία της εισηγμένης εταιρείας να παράσχει στοιχεία που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις».

    Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, νομικοί εξηγούν πως η έγκληση εξετάζεται από τον εισαγγελέα και ακολουθεί η απόφαση ή μη για ανάθεση της έρευνας σε ανακριτή.

    Δημοσκόπηση 

    Το mononews αποφάσισε να πραγματοποιήσει δημοσκόπηση μεταξύ των αναγνωστών του για το εάν η Folli Follie μπορεί να «γυρίσει» επιχειρηματικά το παιχνίδι. Πείτε μας, λοιπόν, τη γνώμη σας για το αν η διοίκηση της εταιρείας έχει τα περιθώρια να αντιδράσει σε επιχειρηματικό επίπεδο σε όσα της καταλογίζονται τον τελευταίο μήνα (Τα στοιχεία όσων ψηφίσουν δεν καταγράφονται σε καμία βάση δεδομένων, καθώς η ψηφοφορία είναι ανώνυμη)

    [playbuzz-item undefined=”WordPress 4.9.6″ undefined=”mononews.gr” undefined=”” undefined=”” undefined=”88d1ee45-fe08-4080-a0c0-0e776210f31a” undefined=”false” undefined=”false” undefined=”false” undefined=”” undefined=”auto” undefined=”auto” undefined=”0″ item=”88d1ee45-fe08-4080-a0c0-0e776210f31a” info=”false” shares=”false” undefined=”true” undefined=”WordPress 4.9.6″ undefined=”mononews.gr” undefined=”” undefined=”” undefined=”88d1ee45-fe08-4080-a0c0-0e776210f31a” undefined=”false” undefined=”false” undefined=”false” undefined=”” undefined=”auto” undefined=”auto” undefined=”0″ item=”88d1ee45-fe08-4080-a0c0-0e776210f31a” info=”false” shares=”false” undefined=”95adec00-f016-456a-8842-bc3e6e3dc19e” wp-pb-id=”571554″]

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος



    ΣΧΟΛΙΑ