• Business

    IAG: Κέρδη-ρεκόρ για τη μητρική της British Airways – Άλμα 4,3% για τη μετοχή

    • Bloomberg
    Luis Gallego, CEO IAG

    Luis Gallego, CEO IAG


    Κέρδη – ρεκόρ στο γ’ τρίμηνο ανακοίνωσε η IAG – μητρική της British Airways – λόγω της έντονης καλοκαιρινής ζήτησης για ταξίδια αναψυχής σε υπερατλαντικά και ευρωπαϊκά δρομολόγια.

    Ο όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης την ισπανική Iberia και την Aer Lingus, ανέφερε λειτουργικά κέρδη 1,75 δισ. ευρώ.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία, η χωρητικότητα για ολόκληρο το έτος αναμένεται να φτάσει το 96% των προ πανδημίας επιπέδων.

    Οι μετοχές της IAG σημείωσαν άνοδο έως και 4,3%, ενώ σημείωσαν άνοδο 1,7% στις 8:11 π.μ. στο Λονδίνο.

    Τονίζεται ότι η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 17% μέχρι στιγμής φέτος.

    Βοήθησε το καλοκαίρι

    Οι αεροπορικές εταιρείες επωφελήθηκαν το καλοκαίρι, καθώς τα ταξίδια πλησίασαν τα επίπεδα πριν από την πανδημία και υπήρξε άρση και των τελευταίων ταξιδιωτικών περιορισμών.

    Ωστόσο, το υπόλοιπο του έτους φαίνεται πιο δύσκολο, καθώς βάλλεται από πιέσεις στο κόστος ζωής, σε βασικές αγορές, αλλά και από τις αυξανόμενες γεωπολιτικές δυσκολίες, απόρροια  της σύγκρουσης Ισραήλ-Γάζας και της Ουκρανίας.

    «Λαμβάνουμε υπόψη την γεωπολιτική και μακροοικονομική αβεβαιότητα, ιδιαίτερα λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Luis Gallego σε τηλεδιάσκεψη στα μέσα ενημέρωσης.

    «Συνεχίζουμε με την πρόβλεψη που είχαμε για το έτος και παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση». συμπλήρωσε.

    Πρόοδος σε πολλά μέτωπα

    Η IAG, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σημειώσει πρόοδο σε πολλά μέτωπα καθώς ανακάμπτει από τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.

    Να σημειωθεί ότι ο όμιλος ανέκτησε την πιστοληπτική του ικανότητα επενδυτικής βαθμίδας από την Standard & Poor’s, ενώ η BA κατέληξε σε μια δοκιμαστική συμφωνία με τους πιλότους της, η οποία εξαλείφει τον κίνδυνο απεργίας μέχρι το 2027.

    Την ίδια στιγμή, η ανταγωνίστρια Air France-KLM, δημοσίευσε σήμερα στοιχεία για τα έσοδα, τα κέρδη και τους επιβάτες του γ’  τριμήνου, τα οποία έπεσαν ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Air France-KLM: Άλμα κερδών 31% στο τρίτο τρίμηνο

    Intralot: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ

    Eni: Μείωση κερδών έφεραν οι χαμηλότερες τιμές ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ