• Business

    Air France-KLM: Άλμα κερδών 31% στο τρίτο τρίμηνο

    • Bloomberg
    Benjamin Smith, CEO της AirFrance-KLM

    Benjamin Smith, CEO της AirFrance-KLM


    Η Air France-KLM ανακοίνωσε άνοδο των κερδών του τρίτου τριμήνου λόγω της ισχυρής ζήτησης που σημειώθηκε το καλοκαίρι, αν και ο όγκος των επιβατών ήταν πολύ χαμηλότερος από τις προβλέψεις της εταιρείας.

    Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 31% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα επίπεδα ρεκόρ των 1,34 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια), ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η χωρητικότητα διαμορφώθηκε στο 94% έναντι του συγκρίσιμου τριμήνου πριν από την πανδημία το 2019 — ελαφρώς κάτω από τον στόχο της εταιρείας για 95%.

    Ο γαλλο-ολλανδικός αερομεταφορέας επανέλαβε την πρόβλεψή του για τους όγκους επιβατών για το τέταρτο τρίμηνο και ολόκληρο το έτος και ενίσχυσε τον ισολογισμό του με τη χρηματοδοτική συμφωνία 1,3 δισ. ευρώ με την Apollo Global Management που συνδέεται με το πρόγραμμα επιβράβευσης της Air France-KLM, Flying Blue.

    Ήταν ένα δραστήριο τρίμηνο στρατηγικά για την Air France-KLM, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Benjamin Smith, επικαλούμενος τη συναλλαγή με την Apollo, μια συμφωνία για παραγγελία αεροσκαφών ευρείας ατράκτου από την Airbus SE και το σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας να επενδύσει στη σκανδιναβική αεροπορική SAS AB, η οποία θα «ενισχύσει την προσφορά και τη συνδεσιμότητα μας στους Σκανδιναβούς».

    Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6,8% στα 8,66 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η Air France-KLM, επικαλούμενη την έντονη καλοκαιρινή ζήτηση τόσο στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων στον Βόρειο Ατλαντικό όσο και σε κοντινούς προορισμούς, καθώς και στη μονάδα χαμηλού κόστους της, την Transavia.

    Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν 8,72 δισ. ευρώ σε πωλήσεις και 1,38 δισ. ευρώ σε λειτουργικά έσοδα.

    Τα πιο γεμάτα αεροπλάνα και οι υψηλότεροι ναύλοι συνέβαλαν στην αντιστάθμιση της μείωσης των εσόδων από φορτία και λόγω του πληθωρισμού, ενισχύοντας τα λειτουργικά περιθώρια κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες.

    Η εταιρεία εξέφρασε αισιοδοξία για τις προοπτικές του τέταρτου τριμήνου, παρά τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, η οποία οδήγησε σε ακυρώσεις των συνδέσεων με το Ισραήλ, αλλά και μια σειρά από περιφερειακές εκκενώσεις αεροδρομίων και μουσείων στη Γαλλία λόγω τρομοκρατικών προειδοποιήσεων.

    Οι μετοχές της Air France-KLM έκλεισαν την Πέμπτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται σε περίπου 2,83 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Eni: Μείωση κερδών έφεραν οι χαμηλότερες τιμές ενέργειας

    Τέιλορ Σουίφτ: Το είδωλο της ποπ μπήκε επίσημα στη λίστα των δισεκατομμυριούχων

    Το μεγάλο στοίχημα της Cosmote TV για τα δικαιώματα του Champions League και τι θα κάνει η Nova



    ΣΧΟΛΙΑ