• Business

    Η ξέφρενη κούρσα της Amazon: Έτοιμη να καταγράψει ημερήσια αύξηση ρεκόρ η κεφαλαιοποίηση της

    • Bloomberg
    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon

    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon


    Για τους millenials δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας ήταν μία πολύ άσχημη εβδομάδα. Ωστόσο, η Amazon ετοιμάζεται να κάνει την ανατροπή, επιστρέφοντας στην αγορά τα κεφάλαια που μόλις αφαίρεσε η Meta Platforms ή τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό.

    Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms, σημείωσε βουτιά 26% την Πέμπτη, γράφοντας αρνητικό ρεκόρ στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία έχασε περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία ημέρα, μετά την είδηση ​​ότι δυσκολεύεται πλέον να εντάξει άλλους χρήστες στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    Η Spotify υποχώρησε επίσης, αφού προέβλεψε επιβράδυνση της ανάπτυξης. Η πτώση της μετοχής είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ο CEO της Daniel Ek ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την προσωπική του περιουσία.

    Ο Mark Zuckerberg βρέθηκε εκτός της λίστας με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με την περιουσία του 37χρονου επικεφαλής της Meta να υποχωρεί στα 92 δισ. δολάρια.

    Την ίδια ώρα, εκατομμύρια απλοί επενδυτές που ήταν επίσης τοποθετημένοι στον ισχυρό κλάδο της τεχνολογίας στις ΗΠΑ μέσω ETF και αμοιβαίων κεφαλαίων, δέχθηκαν επίσης σημαντικό πλήγμα.

    Δεν ήταν, ωστόσο, για όλους άσχημα τα πράγματα. Η Amazon σημείωσε άλμα 14% μετά την ανακοίνωση των κερδών της.

    Σύμφωνα με το bloomberg, o κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ετοιμάζεται να κερδίσει σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, εάν η άνοδος κατά 14% που σημείωσε η μετοχή της στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση, διατηρηθεί μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής.

    Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος στην ιστορία του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, μόλις μια μέρα αφότου η μητρική του Facebook, βρέθηκε στο άλλο άκρο καταγράφοντας ρεκόρ ημερήσιων απωλειών.

    Amazon is poised for a record market cap gain if its postmarket advance holds

    Η άνοδος της τιμής της μετοχής της Amazon σημειώθηκε μετά από την ανακοίνωση των πωλήσεων της επιχείρησης που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Παράλληλα η εταιρεία αύξησε την τιμή των συνδρομών Amazon Prime, αμβλύνοντας ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της αύξησης του κόστους στην κερδοφορία. Αυτά τα στοιχεία επισκίασαν τις προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη του τρέχοντος τριμήνου, που ήταν κατώτερες των προσδοκιών.

    Σημειώνεται, ότι η μετοχή της εταιρείας κατά τη λήξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Πέμπτης σημείωσε πτώση 7,8% χάνοντας 119 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, καθώς η πτώση κερδών της Meta αύξησε τους φόβους για τα οικονομικά αποτελέσματα της ισχυρών του κλάδου τεχνολογίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μαύρη Πέμπτη για την Facebook – Βουτιά 26% για τη μετοχή της μητρικής Meta, απώλειες 230 δισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση



    ΣΧΟΛΙΑ