• Business

    Mark Zuckerberg: Κινδυνεύει να χάσει 24 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία

    • Bloomberg

    Mark Zuckerberg


    Ο Mark Zuckerberg κινδυνεύει να χάσει 24 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία, αφού τα κέρδη της Meta Platforms το τέταρτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η Meta δεν εμφάνισε αύξηση στους μηνιαίους χρήστες του Facebook το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας. Η τιμή της μετοχής της υποχώρησε περίπου 20% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης.

    Facebook Holds Virtual Connect Event

    Εάν η πτωτική κίνηση συνεχιστεί, η περιουσία του CEO της Meta, θα υποχωρήσει περίπου στα 97 δισ. δολάρια, από 120,6 δισεκατομμύρια δολάρια που διαμορφώθηκε μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Μία τέτοια εξέλιξη θα βγάλει τον Zuckerberg από το Top 10 με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2015.

    Μια ημερήσια μείωση περιουσίας της τάξης των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών, θυμίζοντας τις τεράστιες διακυμάνσεις της περιουσίας του Elon Musk.

    Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχασε 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα τον Νοέμβριο, καθώς οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν, μετά από δημοσκόπηση στο Twitter, στην οποία ο Μusk ρώτησε τους ψηφοφόρους εάν έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία. Η καθαρή του περιουσία μειώθηκε επίσης κατά 25,8 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

    Για τη Meta, τα απογοητευτικά κέρδη προστίθενται στη λίστα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Βρίσκεται στη μέση μιας σειράς ρυθμιστικών αγώνων και επίσης προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στρατηγική της απόφαση να στραφεί στο metaverse (μετασύμπαν).

    Στο μεταξύ, άλλες πλατφόρμες όπως το TikTok και το YouTube κερδίζουν έδαφος με τους νεότερους χρήστες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ανακατατάξεις στη λίστα των δισεκατομμυριούχων: Ο Warren Buffett είναι και πάλι πλουσιότερος από τον Mark Zuckerberg



    ΣΧΟΛΙΑ