• Business

    Η Vodafone κερδίζει τη μάχη των δεδομένων – Βελτίωση σε όλα τα επίπεδα

    Χάρης Μπρουμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone Ελλάδος


    Εντυπωσιακή είναι η αύξηση της χρήσης δεδομένων μέσω του δικτύου της Vodafone. Η χρήση data κατά το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου ήταν 13.163 TB, αύξηση 34% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και 81% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι.

    Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν τμήμα των αποτελεσμάτων που ανακοινώνει ο όμιλος Vodafone διεθνώς.

    Βάσει αυτών, τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, Απρίλιος 2018 – Μάρτιος 2019 (δηλαδή το χρονικό διάστημα Απριλίου – Ιουνίου) βελτιώθηκαν σε ποσοστό 1,5% (στα 203 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι. Σημειώνεται ωστόσο ότι τα προαναφερόμενα έσοδα δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αυτά των προηγουμένων τριμήνων καθώς έχουν υπολογιστεί από τον όμιλο Vodafone με βάση νέα λογιστικά πρότυπα.

    Η πελατειακή βάση στην κινητή τηλεφωνία της Vodafone Ελλάδος διαμορφώθηκε στα 5,223 εκατ. μειωμένη κατά περίπου 100 χιλ. συνδρομητές καρτοκινητής εξαιτίας της διαγραφής των ανενεργών. Στη σταθερή τηλεφωνία προσέθεσε, κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο, 4.000 νέους συνδρομητές φθάνοντας συνολικά στους 665.000.

    Το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή στην κινητή τηλεφωνία (ARPU) διαμορφώθηκε σε 8,7 ευρώ από 8,2 ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και 8,4 ευρώ πέρσι το αντίστοιχο τρίμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ