• Business

    Αντώνης Μαρκόπουλος (Prosperty): Νέος κύκλος χρηματοδότησης 2,5 εκ. ευρώ το Σεπτέμβριο

    Αντώνης Μαρκόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Prosperty


    Το Σεπτέμβριο αναμένεται να κλείσει ο νέος κύκλος χρηματοδότησης της Prosperty ύψους 2,5 εκ ευρώ, με τον οποίο η εταιρεία πρόκειται να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξή της εκτός Ελλάδας.

    Όπως ανέφερε στο mononews.gr ο  Αντώνης Μαρκόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Prosperty, η εταιρεία που έχει δημιουργήσει  τεχνολογική πλατφόρμα για την παρουσίαση και προώθηση ακινήτων,  το επόμενο διάστημα αναμένει να κλείσει δύο νέες συνεργασίες με servicers στην Ιταλία. Επίσης, μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να ολοκληρώσει και την πρώτη της συμφωνία στην Ισπανία, για να διαχειριστεί και εκεί τα ακίνητα μεγάλου servicer.

    H Prosperty συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες Sevicers  στην Ελλάδα για τη διαχείριση και προώθηση των ακινήτων των πλειστηριασμών. Στην Κύπρο διατηρεί συνεργασία με την Pimco και δημιούργησε την πλατφόρμα Altia.com.cy στην οποία παρουσιάζονται τα ακίνητα που προορίζονται για πλειστηριασμούς. Στόχος είναι η πλατφόρμα της εταιρείας να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη που σχετίζεται με τα ακίνητα, τεχνική, νομική και χρηματοδοτική, ώστε να διευκολύνεται η αγοραπωλησία ακινήτων.

    H Prosperty Solutions, η ελληνική start-up που παρέχει ψηφιακές λύσεις για τη διαχείριση ακινήτων σε distress funds και  Sevicers κόκκινων δανείων,  από την ίδρυσή της το 2020, έχει αντλήσει κεφάλαια ύψους 7 εκατ. ευρώ με χρηματοδότες μεταξύ άλλων, τα Venture Capital Velocity Partners, Metavallon και BigPi.

     Στην εταιρεία συμμετέχουν ήδη με 45% τα vc funds Metavallon, BigPi, Velocity, αλλά και ένα Family office και ιδιώτες επενδυτές. Το 2022 παρουσίασε 5πλάσια μεγέθη από το 2021 και το 2023 αναμένει επίσης πενταπλασιασμό μεγεθών με στόχο να φτάσει τα 5 εκ. ευρώ.

    Σήμερα στην πλατφόρμα της βρίσκονται 4.000 ακίνητα προς πώληση και όπως είπε ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος αναμένεται να φτάσουν τις 15.000 στην τριετία. Η εταιρεία παρέχει τις εξής υπηρεσίες: software as a service έναντι fee ανάλογου με τα asset under management του κάθε πελάτη, διαχείριση και ανάλυση δεδομένων και παροχή νομικών και τεχνικών υπηρεσιών για τη διαχείριση των ακινήτων, και μεσιτικές υπηρεσίες σε εταιρείες και ιδιώτες.

    Με έμφαση στις καινοτόμες υπηρεσίες και την ψηφιακή της πλατφόρμα,  κάνει εύκολη και αποτελεσματική τον έλεγχο την προώθηση και την πώληση ακινήτων που διαφορετικά μπορεί να παρουσιάσει μεγάλες καθυστερήσεις. Από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει 400 αγοραπωλησίες. H εταιρεία απασχολεί 70 άτομα στην Ελλάδα και 10 στην Κύπρο.



    ΣΧΟΛΙΑ